Tedesco behaalt nieuwe overwinning: De Bruyne leidt België in boeiende wedstrijd voorbij Duitsland

De Belgische voetbalploeg heeft in Keulen een indrukwekkende oefenoverwinning behaald tegen Duitsland. Vier dagen na de 3-0 overwinning op Zweden in de EK-kwalificatie, wonnen de Belgen met 3-2 in het RheinEnergieStadion onder leiding van Domenico Tedesco, de nieuwe Duits-Italiaanse coach van de Belgen die zijn tweede wedstrijd leidde.

België startte furieus aan de wedstrijd en leek goed te hebben geanalyseerd hoe Oranje vorige week werd verslagen door Frankrijk. Net als de zuidelijke buren van onze zuidelijke buren, scoorde België al snel twee keer.

Eerst stuurde Kevin De Bruyne Yannick Carrasco op fraaie wijze weg, waarna de aanvaller van Atlético de bal hard binnenschoot. Enkele minuten later zette De Bruyne Romelu Lukaku alleen voor doelman Marc-André ter Stegen, en de spits faalde niet: 2-0.

Toen Dodi Lukebakio tien minuten later na een afgeslagen Duitse hoekschop de bal op zijn eigen zestienmeterlijn kreeg, zette hij het op een sprint. Toen hij alleen op ter Stegen afging, leek het scenario van Frankrijk-Nederland volledig gekopieerd te worden. De snelle vleugelspeler van Hertha BSC schoot de bal echter net naast, waardoor Duitsland in de wedstrijd bleef.

Duitsland organiseert volgend jaar het EK en hoeft dus geen kwalificatiewedstrijden te spelen. Oefenwedstrijden staan wel op het programma. Zo wonnen de Duitsers afgelopen zaterdag met 2-0 van Peru. Niclas Füllkrug was toen de grote man met twee doelpunten en ook tegen de Belgen was hij succesvol.

Duitsers maken comeback

Een strafschop vlak voor rust hielp de Duitsers terug in het zadel. De bal ging op de stip nadat Lukaku ongelukkig hands had gemaakt en Füllkrug schoot onberispelijk raak. Nadat diezelfde Füllkrug na rust de bal keihard maar net over had gekopt, leek Timo Werner voor de gelijkmaker te zorgen.

Zijn afronding was perfect, maar zijn timing niet. Net voordat hij de bal aangespeeld kreeg, stond hij buitenspel waardoor de 2-2 werd afgekeurd. Duitsland ging vervolgens nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar uitblinker De Bruyne bracht de marge weer op twee doelpunten.

Hij zette zelf de aanval op en rondde enkele seconden later op aangeven van Leandro Trossard uitstekend af voor de 3-1.

Serge Gnabry raakte kort daarna na een mooie actie nog de paal, maar kon even later alsnog juichen toen hij een voorzet van Kevin Schade binnen werkte. De Duitsers kregen zo nog enkele minuten de tijd om op jacht te gaan naar een gelijkmaker, maar die kwam er niet meer.

Plaats een reactie