Vitesse optimistisch over overeenkomst nieuw huurcontract: ‘Grote vooruitgang geboekt’

Er is geen twijfel dat Vitesse zich in een turbulente periode bevindt. Het huurcontract met de Gelredome loopt ten einde en is nog niet verlengd. De hoofdsponsor stopt na dit seizoen. De overname door de Common Group is nog steeds niet voltooid en sinds deze week is algemeen directeur Pascal van Wijk thuis.

Commercieel directeur Peter Rovers is nu benoemd tot interim algemeen directeur. Dinsdagavond gaf hij zijn eerste verklaring.

De meest urgente kwestie op dit moment is het stadionprobleem. “Het bereiken van een akkoord over een nieuwe huurovereenkomst voor het Gelredome stadion is onze hoogste prioriteit”, benadrukt Rovers. “Er wordt grote vooruitgang geboekt richting een overeenkomst. De afgelopen dagen is er hard gewerkt om zaken op papier te zetten. We hebben er vertrouwen in dat we de komende dagen tot een akkoord zullen komen.”

Turbospoedappèl

Hoewel er maandag een turbospoedappèl is aangevraagd in hoger beroep op het kort geding dat eerder werd aangespannen om tijdens de bodemprocedure over het eeuwigdurend speelrecht (in ieder geval volgend seizoen) in het Gelredome te kunnen blijven voetballen, is dit slechts een voorzorgsmaatregel. “Voor het geval we onverhoopt geen akkoord kunnen bereiken over een nieuwe huurovereenkomst”, verduidelijkt Rovers.

Tijd is ook een belangrijke factor, aangezien de KNVB voor dinsdag 11 april graag duidelijkheid wil hebben over de speellocatie voor het komende seizoen.

Wat betreft de overname (van de aandelen van Valeri Ojf) hoopt de Arnhemse club ook snel vooruitgang te boeken. “Het volledige pakket, inclusief de nieuwe documenten, zal deze week nog bij de licentiecommissie van de KNVB worden ingediend”, zegt Rovers.

“Het blijft een langdurig proces, maar desondanks heeft Coley Parry als beoogde eigenaar uitgesproken dat hij onze club niet in de steek zal laten”.

Plaats een reactie