Van den Belt schittert na transfer: ‘Feyenoord is mijn droomclub’

Stralend, met een brede glimlach boven zijn trainingspak van – voorlopig nog – PEC Zwolle, staat Thomas van den Belt. Vanaf komende zomer maakt hij deel uit van de selectie van Feyenoord, en dat is (cliché-alert!) een droom die werkelijkheid wordt. “Feyenoord is mijn club.”

Als Ajax interesse had getoond, zou Van den Belt niet zo enthousiast hebben gereageerd, benadrukt hij. Dit komt door zijn grootvader, die het Feyenoord-enthousiasme op hem heeft overgebracht. “Dat heeft hij goed gedaan.”

Vader Gerald, voormalig profvoetballer en ex-directeur van de Zwolse club, was niet meteen een Feyenoord-supporter. “Misschien nu iets meer”, zegt Thomas van den Belt lachend.

Van den Belt senior heeft wel een directe connectie met de Rotterdamse topclub, aangezien hij goed bevriend is met succescoach Arne Slot. Heeft dit de transfer bespoedigd? Thomas van den Belt: “Ik ken Arne wel, maar ik heb daar geen gebruik van gemaakt.”

“Ik denk dat ik gewoon goed heb gepresteerd op het veld en dat dit Feyenoord en andere clubs is opgevallen. Hij had mij niet willen hebben als ik een slechte speler was”, vervolgt Van den Belt, die vorig seizoen ook al dertig wedstrijden in de Eredivisie speelde.

Topseizoen in Zwolle

De in Kampen opgegroeide aanvallende middenvelder heeft inderdaad ‘gewoon gepresteerd’. Dit seizoen was hij al goed voor dertien doelpunten en acht assists voor de koploper in de Eerste Divisie. Vanwege zijn uitstekende prestaties wilde Feyenoord hem al in de winterstop overnemen, maar PEC hield hem in Zwolle.

Van den Belt was teleurgesteld, maar heeft nooit overwogen om op een harde manier een transfer af te dwingen. “Ik had er heel graag naartoe gewild, maar we zijn bij PEC Zwolle ook met iets bezig. Als je voor het kampioenschap speelt, dan wil je dat ook graag afmaken als belangrijke speler en PEC terugbrengen naar de Eredivisie.”

Deze houding is begrijpelijk, aangezien Van den Belt een jongen uit de regio is en als kind al op de tribune zat bij wedstrijden. Op de vraag of hij dit seizoen liever kampioen wordt met Feyenoord of met PEC, antwoordt hij resoluut: “Kampioen met PEC Zwolle.”

Van den Belt hoopt wel dat Feyenoord zonder hem de titel pakt. “Dat zou uniek zijn. Van de Keuken Kampioen Divisie naar de Champions League.”

Plaats een reactie