Ajax-vrouwen maken indrukwekkende comeback en winnen ruim in Abe Lenstra Stadion

De Ajax-vrouwen hebben een belangrijke 5-2 overwinning geboekt op SC Heerenveen, waardoor ze in de strijd om het kampioenschap blijven. In het begin van de wedstrijd leek het er echter niet op dat de Amsterdamse ploeg zou zegevieren, aangezien ze al na tien minuten met 2-0 achterstonden in het Abe Lenstra Stadion.

Janneke Ennema en Jet van Beijeren zetten Heerenveen op voorsprong met een snelle start. In de 31e minuut zorgde Ashleigh Weerden ervoor dat de spanning terugkwam in de wedstrijd. Vervolgens wisten Lisa Doorn, Sherida Spitse, Eshly Bakker en Elisha Kruize het tij te keren en zorgden zij voor een ruime overwinning voor Ajax.

Dankzij deze zege heeft Ajax, met een wedstrijd meer gespeeld, één punt voorsprong op FC Twente. De Tukkers kunnen zondag weer op gelijke hoogte komen als ze tegen ADO Den Haag spelen.

Fortuna Sittard, de nummer drie in de competitie, won vrijdagavond overtuigend met 7-1 van SC Telstar in Velsen. Feyenoord en PSV speelden in Rotterdam met 1-1 gelijk, terwijl PEC Zwolle een uitoverwinning behaalde op VV Alkmaar (1-0).

Eerder op vrijdag werd aangekondigd dat de vrouwen van AZ, die na twaalf jaar terugkeren in de Eredivisie, trainer Mark de Vries van VV Alkmaar zullen overnemen. AZ neemt ook de licentie van die club over.

De speellocatie van de AZ Vrouwen is eveneens bekendgemaakt. Het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer zal het toneel zijn voor de wedstrijden van het eerste elftal, terwijl de jeugdteams actief blijven in Alkmaar bij AFC’34.

Plaats een reactie