Arne Slot waakzaam na interlandpauze: ‘Altijd weer opstarten’

Arne Slot maakt zich geen zorgen dat de interlandonderbreking de positieve reeks resultaten van Feyenoord zal beïnvloeden. De koploper hoopt zondag in de stadsderby tegen Sparta Rotterdam zijn zevende opeenvolgende eredivisiewedstrijd te winnen.

“Ik geloof dat we eerder hebben meegemaakt dat een succesvolle periode van ons werd onderbroken door een interlandonderbreking”, zegt Slot voorafgaand aan de wedstrijd op Het Kasteel. “Daarna moet je altijd weer opstarten, maar elke wedstrijd heeft zijn eigen verhaal. Sparta is hoe dan ook een lastige uitwedstrijd om na de interlandpauze weer te moeten spelen.”

Positief nieuws over Geertruida

Slot zag vorige week Lutsharel Geertruida geblesseerd uitvallen bij het Nederlands elftal. In de media werd daarna gesuggereerd dat de voetballer mogelijk bijna twee maanden uitgeschakeld zou zijn.

“Als hij geen terugslag krijgt, is hij enkele weken uitgeschakeld. Zes weken? Nee, dat denk ik niet”, zegt Slot.

Slot heeft genoten van het debuut van Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer bij Oranje, die tegen Gibraltar meteen een basisplaats kreeg. “Ik verwacht niet dat we zondag een totaal andere Wieffer te zien krijgen, maar ik vond het vooral mooi om te zien dat hij helemaal zichzelf was. Dat is heel knap dat hij dat voor elkaar heeft gekregen.”

Aanwinst Van den Belt

Tijdens de persconferentie kwam ook Thomas van den Belt ter sprake, de middenvelder van PEC Zwolle die vanaf volgend seizoen voor Feyenoord speelt. “Een speler die naast zijn goede doelpunten en assists ook heel goed om zich heen kijkt wat er allemaal gebeurt voordat hij zelf de bal ontvangt. Hij heeft het gevoel voor ruimte”, legt Slot uit.

“Naast zijn goede statistieken, waren ook bijna alle clubs die rondom ons staan geïnteresseerd in hem. Dus dat zegt wel wat.”

Een opmerkelijk detail is dat de vader van Van den Belt, Gerard, een goede vriend van Slot is. De trainer wil echter niets weten van een vermeende vriendendienst. “Er is bij deze club nog nooit een speler gekomen die alleen ík wil”, zegt Slot, die daarna wel ruimte openlaat voor speculatie. “Nou ja, misschien één speler, maar dat betreft niet Thomas.”

Wie is die speler dan? Slot glimlacht: “Er wordt bij deze club genoeg gelekt, dus er zitten hier wel wat journalisten die weten om wie het gaat.”

Plaats een reactie