Barcelona in gesprek met Messi over mogelijke terugkeer

Na een emotioneel en spraakmakend vertrek bij FC Barcelona twee jaar geleden, zou Lionel Messi mogelijk alweer terug kunnen keren naar de club. Rafael Yuste, vicevoorzitter van de club, bevestigt dat de Catalanen in gesprek zijn met het management van de Argentijnse voetballer.

In 2021 verliet Messi Barcelona na 21 jaar en maar liefst 34 prijzen, waaronder vier keer de Champions League, vanwege een miljardenschuld waardoor de club hem niet langer kon betalen. Zelfs gratis blijven was geen optie vanwege de reglementen in Spanje.

De 35-jarige Messi kondigde zijn vertrek in tranen aan en vertrok naar de Franse club Paris Saint-Germain. Zijn contract in Parijs loopt na dit seizoen af. Tijdens een persconferentie gaf Yuste aan dat de club een terugkeer als optie ziet. “Ik zou het geweldig vinden als hij terugkomt. Hopelijk kunnen we hem overtuigen om terug te keren.”

Barcelona-trainer Xavi, die zelf jarenlang met Messi speelde, sluit een hereniging ook niet uit. “Ik spreek hem vaak en het is ook wel iets waar we mee bezig zijn. We zien hem graag weer hier spelen. Dit is de club van zijn leven. Hij is de beste speler in de geschiedenis van de club.”

Xavi vervolgt zijn lofzang: “Natuurlijk ben ik verliefd op Leo. De fans zijn enthousiast over een ‘Last Dance’, zoals met Michael Jordan”, verwijzend naar de Netflix-documentaire over basketballegende Jordan. “Het belangrijkste is dat mensen enthousiast worden en ik snap dat ze dat worden. Het hangt niet van mij af, maar meer van wat Leo wil.”

In Parijs werd Messi in zijn eerste seizoen weliswaar kampioen, maar strandde hij met de Parijzenaren in de achtste finales van de Champions League. Ook dit seizoen werd PSG in de achtste finales uitgeschakeld, terwijl juist het winnen van het miljardenbal het grote doel is van de Qatarese voorzitter Nasser Al-Khelaïfi.

Een terugkeer naar ‘zijn’ club zou een logische stap zijn voor Messi, aldus vicevoorzitter Yuste. “Ik denk dat Leo ook houdt van de club en de stad. Dit is zijn lotsbestemming.”

Messi heeft bij Barcelona verschillende records op zijn naam staan. Zo is hij met 672 officiële doelpunten de topscorer aller tijden. Ook is hij de speler met de meeste wedstrijden ooit voor de 26-voudig landskampioen van Spanje: 778.

Daarom probeert Xavi de Argentijn het laatste zetje richting Barcelona te geven: “Hij heeft alles gewonnen in het voetbal en zijn geluk hangt van hem af. Als hij terug wil komen en de wil heeft, zullen we erover praten, maar we hebben er niet veel invloed op.”

Plaats een reactie