Brazilië mengt zich in de strijd met Nederland voor organisatie WK vrouwenvoetbal 2027

De president van Brazilië, Lula, heeft bekendgemaakt dat zijn land zich kandidaat wil stellen voor de organisatie van het Wereldkampioenschap vrouwenvoetbal in 2027. Hij beschouwt dit als een belangrijke stap in de richting van de groei van de vrouwensport in Brazilië, zo liet hij weten via Twitter.

Met deze aankondiging wordt Brazilië een tegenstander van Nederland, België en Duitsland in de strijd om de organisatie van het toernooi. Vorige week maakten deze landen bekend dat zij gezamenlijk een poging willen wagen om het evenement te organiseren.

Landen kunnen zich nog tot 21 april aanmelden bij de FIFA als kandidaat voor de organisatie. De wereldvoetbalbond verzoekt de landen om hun bid uiterlijk op 8 december in te dienen. In mei volgend jaar zal tijdens het FIFA-congres de locatie voor het WK worden gekozen.

De FIFA opende vorige week de inschrijving voor de organisatie van het WK. Naast Nederland, België, Duitsland en Brazilië zouden ook de Verenigde Staten en Zuid-Afrika interesse hebben getoond in het organiseren van het toernooi.

Plaats een reactie