KNVB reageert op beschuldiging van AZ over ‘achterkamertjespolitiek’ en wil situatie ophelderen

De KNVB heeft een reactie gegeven op de brief van AZ waarin de voetbalbond wordt beschuldigd van “achterkamertjespolitiek”. “We hebben AZ uitgenodigd voor een gesprek, omdat we graag zo snel mogelijk de situatie willen ophelderen”, zegt een woordvoerder van de KNVB.

Eerder deze week liet de bond al weten dat de brief van de Alkmaarse club onjuistheden bevat en dat deze zal worden voorgelegd aan andere clubs uit het betaald voetbal. “Wij vinden dat de leden van de sectie betaald voetbal van de KNVB zich hierover moeten kunnen uitspreken.”

In de uitvoerige brief van AZ, die enkele weken geleden werd verstuurd, wordt gesteld dat de club het gevoel heeft dat Ajax, PSV en Feyenoord een voorkeurspositie hebben bij de bond. De Noord-Hollandse club wil dat de KNVB een onafhankelijk onderzoek laat uitvoeren naar het handelen van verschillende KNVB-functionarissen, waaronder Jan Albers, voorzitter van de raad van commissarissen.

De KNVB wil in de media niet inhoudelijk ingaan op de brief. Het is ook onduidelijk of het door AZ gewenste onderzoek zal plaatsvinden. “Zoals eerder gemeld, vinden we dat ook de andere leden van de sectie betaald voetbal van de KNVB zich over de brief van AZ moeten kunnen uitspreken.”

AZ heeft de reactie van de KNVB ontvangen, maar wacht nog met een inhoudelijke reactie. De club wil eerst het antwoord zelf bestuderen. Wel vindt de club het opmerkelijk dat er geen reactie is gekomen op het verzoek om een onafhankelijk onderzoek. “Daar heeft AZ nog opvolging om gevraagd bij de KNVB.”

Plaats een reactie