Medvedev behaalt voor de vijfde keer op rij een finale na overwinning op landgenoot

Daniil Medvedev heeft voor de vijfde keer op rij een finaleplaats bemachtigd. De Russische tennisser versloeg in de halve finales van het masterstoernooi in Miami zijn landgenoot Karen Chatsjanov met 7-6 (5), 3-6, 6-3.

De twee vrienden uit Moskou, die onlangs te horen kregen dat Russen en Belarussen onder een neutrale vlag mogen deelnemen aan Wimbledon, bereikten niet eerder zo’n ver stadium in het toernooi van Miami.

Chatsjanov, de nummer zestien van de wereld, miste direct twee breekkansen en brak meteen terug op 5-3 nadat Medvedev, de nummer vijf van de wereld, een setpunt had laten liggen. In de tiebreak stond Medvedev slechts één keer achter met 1-2.

In de tweede set kwam Medvedev op een 0-3 achterstand, wat hem uiteindelijk de set kostte. Chatsjanov speelde gevarieerd en begon ook sterk aan de derde set. Echter, Medvedev kwam met aanvallender spel op een 3-1 voorsprong. De 27-jarige Medvedev, die dit jaar al drie titels op zijn naam schreef, gaf vervolgens niets meer weg.

Plaats een reactie