PEC dichter bij titel na nipte zege en puntenverlies concurrenten

PEC Zwolle, de koploper in de eerste divisie, heeft een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap. De ploeg uit Zwolle won met 2-0 van Jong FC Utrecht dankzij twee doelpunten van Lennart Thy. Tegelijkertijd speelden de nummers twee en drie, Heracles Almelo en Almere City, met 1-1 gelijk in hun onderlinge ontmoeting.

Met nog zeven speelronden te gaan, is het verschil tussen PEC en Heracles nu vijf punten. Het gat met Almere City is opgelopen tot negentien punten, hoewel Almere nog een wedstrijd tegoed heeft. De kampioen en de nummer twee promoveren rechtstreeks naar de eredivisie.

Lastige eerste helft voor PEC

PEC kende een moeizame start tegen de talenten van FC Utrecht, die al binnen vier minuten twee kansen kregen om te scoren. Pas na bijna een halfuur spelen moest Jong FC Utrecht-doelman Kevin Gadellaa voor het eerst serieus in actie komen. Hij redde knap op een schot van de Duitse aanvaller Thy.

In Zwolle bleven de staantribunes leeg als straf van de KNVB vanwege het afsteken van fakkels bij de opkomst van de spelers voorafgaand aan het duel met FC Eindhoven op 11 november vorig jaar.

Net als in de uitwedstrijd, die PEC met 1-0 won, hadden de Zwollenaren moeite om kansen te creëren. Ze gingen met een 0-0 stand de rust in, ondanks nog een grote kans voor Thy. Zijn inzet was echter te zwak om Gadellaa te verrassen.

De eerste grote kans in de tweede helft was voor Derensili Fernandes van Jong Utrecht. Hij stuitte na een counter op de snel uitgekomen PEC-doelman Jasper Schendelaar. In de 58ste minuut kwam het publiek tot leven na een doelpunt van Thy. De Duitser werd in het strafschopgebied aangespeeld door Dean Huiberts en schoot in één keer raak: 1-0.

In de blessuretijd verdubbelde PEC de voorsprong, waardoor de uitslag iets beter oogde. Thy kreeg opnieuw de bal van Huiberts en schoot via de binnenkant van de paal binnen: 2-0.

In Almelo kreeg Heracles in de 21ste minuut de eerste grote kans na een fout van Almere-doelman Nordin Bakker. Hij speelde de bal in de voeten van Ismail Azzaoui. De Belg wist echter de bal tegen de enige Almere-speler in het doel, Álvaro Peña, te schieten. Via hem ging de bal op wonderbaarlijke wijze over.

In de 32ste minuut kopte Peña Almere uit een hoekschop op voorsprong. Pas vlak voor rust kon Heracles daar wat tegenover stellen. De Deen Nikolai Laursen maakte een lange maar rommelige aanval af door de bal via keeper Bakker in het doel te werken: 1-1.

Plaats een reactie