Professionele voetballer raast met hoge snelheid sporthal in België binnen

De Marokkaans-Belgische voetballer Sofian Kiyine (25) is gisteren met zijn auto met hoge snelheid door de muur van een sporthal gereden. Het ongeval vond plaats in Flémalle, nabij Luik. De profvoetballer verkeert niet in levensgevaar, zo meldt zijn club Oud-Heverlee Leuven.

Enorme ravage in sporthal

De sporthal werd zwaar beschadigd door het ongeluk. Hoewel er niemand anders bij het incident betrokken was, mag het als een wonder worden beschouwd dat er geen gewonden zijn gevallen. Kort voor het ongeval bevonden zich nog kinderen in de zaal, die net op tijd naar de kleedkamers waren gegaan, aldus een lokale bestuurder volgens de krant Het Laatste Nieuws.

Op camerabeelden is te zien hoe de Mercedes met hoge snelheid rechtdoor gaat op een rotonde en daardoor gelanceerd wordt. Vervolgens vliegt het voertuig enkele meters hoog door de muur van de sporthal.

Bewakingscamera legt spectaculair ongeval vast

Een bewakingscamera heeft vastgelegd hoe de auto door de lucht vliegt:

De Belgische krant La Dernière Heure meldt dat de auto mogelijk 200 kilometer per uur reed, terwijl op die locatie slechts 90 kilometer per uur is toegestaan.

Club wenst Kiyine beterschap

Kiyine, geboren in België, speelt sinds vorig jaar bij de club uit Leuven, die deelneemt aan de hoogste divisie van het Belgische voetbal. De club wenst hem een spoedig herstel toe en zal pas verder reageren als er meer duidelijkheid is over de oorzaak van het ongeval.

De middenvelder stond tot afgelopen september onder contract bij Lazio Roma. Die club verhuurde hem aan verschillende andere Italiaanse clubs. Kiyine heeft tevens enkele interlands gespeeld voor Marokkaanse jeugdteams.

Plaats een reactie