Barcelona behaalt eenvoudige overwinning op Elche zonder Frenkie de Jong

FC Barcelona heeft zonder veel moeite een overwinning behaald in La Liga tegen de Spaanse hekkensluiter Elche, met een eindstand van 0-4. De Catalanen moesten het niet alleen stellen zonder de geblesseerde Frenkie de Jong, maar ook Andreas Christensen en Raphinha (geschorst) waren afwezig. Daarnaast zitten Ousmane Dembélé en Pedri al enige tijd in de ziekenboeg.

Barça-coach Xavi besloot desondanks om onder andere Franck Kessié en Sergio Busquets op de bank te houden, wellicht om ze te sparen voor El Clásico op woensdag in de halve finales van de Copa del Rey. Het middenveld van Barça werd bezet door Sergi Roberto, verdediger Eric García en Gavi.

Na twintig minuten spelen kwamen de bezoekers op voorsprong met 0-1. Ronald Araújo kopte de bal na een vrije trap terug naar Robert Lewandowski, die vervolgens koelbloedig scoorde. Hierna zakte Barcelona wat in en kreeg Elche, dat dit seizoen slechts twee keer won, de overhand.

Fati scoort eindelijk weer

Kort na de rust wist Ansu Fati eindelijk weer het net te vinden. De 20-jarige aanvaller vertrok vanaf de eigen helft en schoof de bal in de verre hoek. Voor de buitenspeler, die dit seizoen vaker op de reservebank zit dan in de basis, was dit zijn vierde doelpunt van het seizoen. Zijn laatste doelpunt dateerde van 20 oktober tegen Villarreal (3-0).

Na dit doelpunt kwam Barcelona beter in het spel en via Lewandowski en Ferran Torres (na een mooie aanname) werd de score verder uitgebreid. De lat en Barcelona-doelman Marc-André Ter Stegen voorkwamen vervolgens de 1-4.

Door deze overwinning komt Barcelona na 27 wedstrijden op 71 punten, 15 punten meer dan nummer twee Real Madrid. ‘De Koninklijke’ speelt zondag thuis tegen Real Valladolid. Daarna kan de focus volledig op de derde Clásico in een maand tijd. Barcelona won de vorige twee ontmoetingen. Frenkie de Jong hoopt woensdag weer van de partij te zijn.

Plaats een reactie