De Roon helpt Atalanta dichter bij Champions League, Inter zakt verder weg

Terwijl de clubs uit Milaan blijven worstelen, komt Atalanta dichter bij de top vier en daarmee de kans op deelname aan de Champions League. Dit is mede te danken aan de overwinning van Atalanta op Cremonese (1-3), waarbij Marten de Roon een doelpunt maakte.

De Nederlandse international kreeg vlak voor rust de bal na een kluts voor zijn voeten en scoorde met een schot in de hoek de eerste goal. Teun Koopmeiners en Hans Hateboer waren afwezig vanwege blessures.

Internazionale leed tegen Fiorentina hun vierde nederlaag in vijf wedstrijden (0-1) en moet nu oppassen dat ze niet verder wegzakken.

Hoewel Romelu Lukaku voor België in de laatste twee interlands vier keer scoorde, heeft hij dit aantal in dienst van Inter in een heel seizoen nog niet bereikt in de competitie.

Gemiste kans voor open doel

Lukaku kreeg wel kansen, maar tegen Fiorentina miste hij drie meter voor een leeg doel. Giacomo Bonaventura werd uiteindelijk de matchwinner, ondanks de inzet van Denzel Dumfries en invaller Stefan de Vrij.

Juventus kruipt langzaam richting de Europese plaatsen. Moise Kean zorgde voor de derde overwinning op rij van de ‘Oude Dame’ door vlak na rust het enige doelpunt te scoren tegen Hellas Verona (1-0).

Plaats een reactie