FC Emmen ontsnapt aan degradatie dankzij Leeuwarder Diemers in duel tegen Cambuur

FC Emmen heeft zich weer boven de degradatiestreep weten te plaatsen in de eredivisie. Mark Diemers, afkomstig uit Leeuwarden, speelde een cruciale rol in de spectaculaire ommekeer tijdens de slotfase van de wedstrijd tegen hekkensluiter Cambuur (1-2).

In de blessuretijd wist Jeroen Veldmate de bal knap in het doel te koppen na een vrije trap van Diemers, die veruit de meeste creatieve inbreng had in deze wedstrijd. Eerder had Ahmed El Messaoudi al de gelijkmaker gescoord met een goed geplaatst schot, eveneens voortkomend uit een actie van Diemers.

Voor Cambuur lijkt degradatie onvermijdelijk, aangezien ze met nog zeven wedstrijden te gaan acht punten achterstand hebben op de nacompetitieplek die momenteel bezet wordt door Excelsior.

Het leek er even op dat Cambuur geluk had toen Mitchel Paulissen halverwege de tweede helft de 1-0 binnenkopte. Bij een hoge voorzet van Daniël van Kaam werd hij niet gehinderd door zijn tegenstander Jeremy Antonisse, wiens doelpunt in de eerste helft werd afgekeurd wegens buitenspel.

Opstootje

Hoewel beide teams redelijk aan elkaar gewaagd waren, leek Emmen iets meer recht te hebben op de openingstreffer. Keziah Veendorp kwam voor rust het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot van afstand belandde op de binnenkant van de paal.

De wedstrijd was misschien niet van hoge kwaliteit, maar wel spannend. Dat de belangen groot waren, bleek uit de emoties die kort na het openingsdoelpunt opliepen. Navarone Foor en Diemers ontvingen beiden een gele kaart na het veroorzaken van een opstootje.

Na de late gelijkmaker zette Emmen nog meer druk, maar de ervaren doelman Robbin Ruiter wist Cambuur meerdere keren te redden. Uiteindelijk moest ook hij zich gewonnen geven bij een scherp genomen vrije trap van Diemers.

Plaats een reactie