Manchester City verslaat Liverpool moeiteloos ondanks afwezigheid Haaland

Manchester City heeft de achterstand op koploper Arsenal teruggebracht tot vijf punten door Liverpool met 4-1 te verslaan in eigen huis. Hoewel de bezoekers op voorsprong kwamen, bleek het team van Nathan Aké uiteindelijk veel te sterk voor ‘The Reds’ met Virgil van Dijk en Cody Gakpo.

In het eerste kwartier waren de beste kansen voor de thuisploeg. Rodri schoot een keer in de handen van doelman Alisson Becker en Riyad Mahrez krulde een vrije trap net naast het doel. Desondanks kwam Liverpool op voorsprong.

In de zestiende minuut zorgde Mo Salah voor de 0-1 met een bekeken bal in de kruising, na een assist van Diogo Jota. De VAR controleerde nog of Jota eerder in de aanval buitenspel stond, maar City-verdediger Manuel Akanji stond net achter de Portugees, waardoor het doelpunt telde.

Haaland afwezig

Tien minuten later stond het alweer gelijk. Na een mooie combinatie gaf Jack Grealish een perfecte voorzet aan spits Julián Álvarez, die beheerst scoorde. De Argentijn startte in de basis omdat clubtopscorer Erling Haaland vanwege een blessure op de tribune zat.

Na 34 minuten ontstond er een verhitte discussie tussen spelers van beide teams en de scheidsrechter, na een overtreding van Rodri op Gakpo. Het vasthouden van de Nederlander leek een overtreding die een gele kaart waard was, maar scheidsrechter Simon Hooper spaarde de middenvelder.

Rodri had kort daarvoor al een gele kaart ontvangen en zou dus bij een tweede gele kaart van het veld zijn gestuurd. De gemoederen liepen hierna regelmatig hoog op, maar Hooper hield het hoofd koel. Tot de rust waren er geen grote kansen meer te noteren.

Twee doelpunten in acht minuten

City begon de tweede helft furieus. Binnen een minuut gaf Rodri een dieptepass op Mahrez, die de bal perfect klaarlegde voor de inlopende Kevin De Bruyne: 2-1.

Enkele minuten later was de wedstrijd beslist. Na een mooie aanval werd een schot van Álvarez nog geblokkeerd door Trent Alexander-Arnold, maar de rebound van İlkay Gündoğan was onhoudbaar voor doelman Alisson. Zo keek Liverpool acht minuten na rust tegen een 3-1 achterstand aan.

Met nog een kwartier te spelen werd het nog erger voor het team van Jürgen Klopp. Jack Grealish rondde een een-tweetje met De Bruyne al vallend af en zorgde zo voor de 4-1, waarmee de laatste hoop van ‘The Reds’ vervloog.

Door deze nederlaag blijft Liverpool op de zesde plaats staan met evenveel punten als nummer zeven B.

Plaats een reactie