PSV moeiteloos langs NEC in Nijmegen, ondanks indrukwekkende eindsprint Tannane

Om de titelaspiraties levend te houden, moet PSV beter presteren in uitwedstrijden. Coach Ruud van Nistelrooij kreeg precies wat hij wilde met een 4-2 zege op NEC, waardoor PSV voorlopig de tweede plaats inneemt.

In de dertien voorgaande uitwedstrijden behaalde PSV slechts vijf overwinningen, terwijl het elf keer won in evenveel thuiswedstrijden. PSV is de beste club in de Eredivisie als het gaat om thuiswedstrijden, maar staat op de zesde plaats in uitwedstrijden. Van Nistelrooij hoopte vooraf dat het thuisvoordeel ook in uitwedstrijden zichtbaar zou zijn.

Bliksemstart en ramadan-onderbreking

PSV kende een bliksemstart, mede dankzij NEC-doelman Cillessen. Hij keerde een schot van Xavi Simons, maar gaf een eenvoudige rebound weg aan Luuk de Jong, die scoorde (0-1).

Na een applausmoment voor de overleden PSV-perschef Thijs Slegers in de 12e minuut en een ramadan-eetpauze voor NEC-spelers Oussama Tannane en Souffian El Karouani, liepen de bezoekers verder uit.

Olivier Boscagli stond voor het eerst sinds 2 april 2022, bijna een jaar geleden, in de basis en scoorde meteen, net als in die wedstrijd tegen FC Twente (3-3) van 365 dagen geleden. Na een vrije trap van Joey Veerman, hersteld van de buikgriep die hem een Oranjeweek kostte, kopte de Franse verdediger binnen.

De waarde van die goal werd meteen duidelijk. Boscagli vierde zijn treffer met emotie. Na een fraaie counter besliste PSV de wedstrijd al voor rust. Guus Til veroverde de bal en via Veerman, Simons en Luuk de Jong ging de bal uiteindelijk via de binnenkant van de linkervoet van Veerman in het doel.

Tannane heeft het laatste woord

Luuk de Jong zette PSV vijf minuten in de tweede helft op aangeven van Patrick van Aanholt op 0-4. Scheidsrechter Edwin van de Graaf floot aanvankelijk voor buitenspel, maar De Jong was zelf al zeker van zijn zaak en kreeg gelijk van de VAR.

De enige NEC-speler die zich niet gewonnen gaf bij deze stand was Tannane. Eerst schoot de smaakmaker van NEC de bal ongenadig hard in de kruising en vlak voor tijd schoot hij ook nog een vrije trap tegen de touwen. Tannane moest die laatste inspanning wel bekopen met een blessure.

Plaats een reactie