RKC Waalwijk bezorgt Vitesse opnieuw een nederlaag en brengt degradatiezone dichterbij

Na een roerige week is het Vitesse niet gelukt om een positief resultaat te behalen. Tijdens een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk leden de Arnhemmers hun dertiende verlies van het seizoen, waardoor de degradatiezone steeds dichterbij komt: 1-0.

Afgelopen donderdag werd de proflicentie van Vitesse veiliggesteld door een overeenkomst met de stadioneigenaar. Echter, of het Gelredome volgend seizoen nog een eredivisieclub zal huisvesten, blijft een groeiende onzekerheid.

Door het verlies in Waalwijk blijft Vitesse op de veertiende plaats staan met 24 punten, evenveel als FC Emmen (dat eerder op de avond SC Cambuur versloeg) en Excelsior (dat een punt behaalde tegen FC Twente). Alleen een beter doelsaldo houdt de Arnhemmers nog weg van de zestiende plaats, die nacompetitie met zich meebrengt.

Voor de interlandbreak behaalde Vitesse na vier opeenvolgende nederlagen nog een punt tegen PSV, maar dit bleek geen opstap naar een reeks goede resultaten.

Michiel Kramer zorgde halverwege de eerste helft voor een verdiende voorsprong voor RKC. Hij scoorde met een intikker, na een indrukwekkende dribbel van Mats Seuntjens.

Kort daarna leek Florian Jozefzoon de voorsprong te vergroten naar 2-0 met een mooie aanval, maar zijn doelpunt werd na tussenkomst van de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

Vlak voor rust was Sondre Tronstad dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot werd ternauwernood gestopt door doelman Etienne Vaessen.

In de tweede helft speelde Vitesse met meer durf en creëerde het goede kansen, maar tot frustratie van trainer Phillip Cocu slaagde het team er niet in om de uitstekend keepende Vaessen te passeren.

Vitesse had ook pech. Zo stonden de verdedigende Kramer en Seuntjes vastgenageld op de eigen doellijn toen een bal via hun knieën over de achterlijn rolde.

Plaats een reactie