Tottenham in bestuurlijke crisis: na Conte vertrekt ook technisch directeur

De problemen bij Tottenham Hotspur stapelen zich op na het vertrek van hoofdtrainer Antonio Conte. Technisch directeur Fabio Paratici heeft tijdelijk zijn functie neergelegd, aangezien de FIFA hem voor dertig maanden heeft geschorst vanwege misstanden bij zijn vorige club, Juventus.

Paratici bekleedde tussen 2010 en 2021 diverse rollen bij Juventus. In de laatste drie jaar, van 2018 tot 2021, was hij sportief directeur. De Italiaanse club zou voor ongeveer 115 miljoen euro fraude hebben gepleegd met betrekking tot transfers en salarissen. Dit leidde in november al tot het vertrek van voorzitter Andrea Agnelli, vicevoorzitter Pavel Nedved en CEO Maurizio Arrivabene bij de Italiaanse club. Bovendien kreeg Juventus vijftien punten in mindering, waardoor het flink daalde op de ranglijst.

Conte’s vertrek

Eind maart nam Tottenham ook al afscheid van trainer Antonio Conte, die felle kritiek uitte op de club na het 3-3 gelijkspel tegen Southampton. “Dit ben ik niet gewend. Ik zie veel egoïsten, geen team. Het zijn elf spelers die voor zichzelf spelen, het veld betreden en geen passie en bezieling in de wedstrijd leggen”, klaagde de Italiaan toen. Dit leidde uiteindelijk tot zijn ontslag.

Ondanks de bestuurlijke chaos zijn ‘The Spurs’ nog steeds in de race voor directe kwalificatie voor de Champions League. Het team staat momenteel op de vierde plaats, wat aan het einde van het seizoen recht geeft op directe deelname aan het prestigieuze toernooi. Tegelijkertijd voelen ze de druk van directe concurrenten Newcastle United en Liverpool, die enkele punten achterstand hebben maar wel nog meerdere wedstrijden te spelen hebben.

Paratici is het niet eens met de beslissing van de FIFA en vecht zijn straf aan bij de Italiaanse voetbalbond (FIGC) op 19 april. Afhankelijk van de uitkomst daarvan, beslist Tottenham of de Italiaanse technisch directeur kan terugkeren.

Plaats een reactie