Van Gassel als nieuwe kapitein helpt Excelsior aan onverwacht punt tegen FC Twente

Excelsior heeft een onverwacht en cruciaal punt behaald in de strijd tegen degradatie. Op Woudestein hielden de Rotterdammers stand tegen FC Twente, dat herhaaldelijk werd tegengehouden door doelman Stijn van Gassel: 0-0.

Van Gassel droeg voor het eerst de aanvoerdersband. De keeper is de vervanger van Redouan El Yaakoubi, die niet langer aanvoerder mocht zijn omdat hij weigerde de speciale OneLove-band te dragen. El Yaakoubi stond echter wel gewoon in de basisopstelling.

De kersverse kapitein maakte indruk in het eerste half uur met enkele uitstekende reddingen tegen het veel sterkere FC Twente, hoewel Michel Vlap zeker bij zijn tweede grote kans Van Gassel kansloos had moeten laten.

De gemiste kans was typerend voor het seizoen van Vlap, die nog niet scoorde in de Eredivisie. Het benadrukte ook het gemis van Manfred Ugalde. Met vijf doelpunten in de voorgaande drie wedstrijden was Ugalde de smaakmaker van trainer Ron Jans geweest, maar de Costa Ricaan was door een blessure niet beschikbaar.

Excelsior wordt sterker

Na de eenzijdige openingsfase werd het spel van Twente slordiger en kwam Excelsior steeds beter in de wedstrijd. Ook in de tweede helft zat Excelsior veel beter in de wedstrijd. Waar een doelpunt voor Twente een kwestie van tijd leek, kon het plotseling beide kanten op gaan.

Van Gassel zag zijn sterke wedstrijd bijna in het water vallen toen hij zich lelijk verkeek op een vrije trap van Ramiz Zerrouki. De bal ging onder hem door en rolde bijna over de doellijn, maar de doelman kon dat nog net voorkomen.

Met nog iets meer dan een kwartier te gaan – bij zonsondergang – werd de wedstrijd kort onderbroken om spelers die deelnemen aan de ramadan de kans te geven iets te eten en drinken.

Kort daarna voorkwam Van Gassel opnieuw een doelpunt door een kopbal van Ricky van Wolfswinkel tegen te houden, terwijl aan de andere kant van het veld Twente-doelman Lars Unnerstal voorkwam dat Noah Naujoks van dichtbij kon uithalen.

In de slotfase ging Twente op zoek naar een treffer en drie punten, maar ondanks enkele hectische momenten voor zijn doel hield Van Gassel de ‘nul’.

Plaats een reactie