Benzema schittert met hattrick in 7 minuten tijdens 6-0 overwinning van Real Madrid

Real Madrid heeft in de Spaanse competitie een moeiteloze overwinning behaald op Real Valladolid (6-0), mede dankzij een indrukwekkende prestatie van Karim Benzema. De Franse spits scoorde in de eerste helft binnen zeven minuten een hattrick.

Hoewel Real Madrid de overwinning behaalde, blijft het team op grote afstand van koploper FC Barcelona, dat gisteren met 4-0 won van hekkensluiter Elche. Het verschil tussen de nummer één en de nummer twee blijft ook na dit weekend twaalf punten.

In het Estadio Santiago Bernabéu had Real Madrid geen enkele moeite met Valladolid. Rodrygo opende na 22 minuten de score. Slechts zeven minuten later maakte Benzema de tweede treffer voor Madrid met een kopbal, waarmee zijn indrukwekkende optreden begon.

Vier minuten later scoorde hij opnieuw. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot de Fransman strak in de hoek. In de 35ste minuut, slechts zeven minuten (!) na zijn eerste doelpunt, scoorde Benzema opnieuw. Een voorzet van Rodrygo werd met een prachtige ‘staande omhaal’ binnengewerkt.

In de tweede helft nam Real Madrid wat gas terug. Benzema werd ongeveer twintig minuten na rust gewisseld voor Eden Hazard en Marco Asensio scoorde tien minuten later het vijfde doelpunt. Het slotakkoord was voor Lucas Vázquez, die de 6-0 binnenschoot.

Lewandowski blijft topscorer

Met zijn hattrick staat Benzema nu op de tweede plaats van de topscorerslijst in de Spaanse competitie met veertien doelpunten. Hij staat achter Barcelona-spits Robert Lewandowski, die tot nu toe zeventien goals op zijn naam heeft staan.

Plaats een reactie