Chelsea zegt vaarwel aan coach Graham Potter, slechts zeven maanden na vertrek Tuchel

Chelsea heeft besloten om trainer Graham Potter te ontslaan. Dit besluit komt na een 2-0 verlies afgelopen zaterdag tegen Aston Villa in de Premier League. Potter, 47 jaar oud, was slechts sinds september vorig jaar in dienst bij Chelsea, dat momenteel op een teleurstellende elfde plaats staat in de competitie.

Assistent-trainer Bruno Saltor zal tijdelijk de verantwoordelijkheden van Potter overnemen. Zeven maanden geleden ontsloeg Chelsea ook al coach Thomas Tuchel, die nu trainer is bij Bayern München. Dit gebeurde een dag na een 1-0 verlies in de Champions League tegen Dinamo Zagreb. Destijds stond de club op de zesde plaats in de Premier League.

Voormalig succesvolle manager bij Brighton & Hove Albion

In september vorig jaar haalde Chelsea diep adem om Potter weg te halen bij Brighton & Hove Albion. Naar verluidt betaalde de club 18 miljoen euro voor de succesvolle Engelse manager. Bij Chelsea begon Potter, die een contract voor vijf jaar had getekend, aan zijn eerste hoofdcoachfunctie bij een topclub.

Na de overname door een consortium onder leiding van de Amerikaanse zakenman Todd Boehly, gaf Chelsea afgelopen zomer miljoenen uit aan nieuwe spelers en deed hetzelfde tijdens de winterse transferperiode.

Ondanks deze investeringen kon het ook onder Potter niet lukken bij Chelsea. De coach kreeg veel kritiek en ontving zelfs meerdere doodsbedreigingen online.

Plaats een reactie