Feyenoord-trainer Slot waakt voor te vroeg juichen ondanks acht punten voorsprong

Na de 3-1 overwinning op Sparta Rotterdam kon Feyenoord-coach Arne Slot zijn glimlach niet onderdrukken. Door een misstap van Ajax eerder op de dag bij Go Ahead Eagles (0-0) hebben de Rotterdammers een grote stap richting het kampioenschap gezet.

Met nog zeven wedstrijden te gaan, bedraagt het verschil met rivalen Ajax en PSV acht punten. Voelt Slot de kampioensschaal al in zijn handen?

“Nee, absoluut niet. Wij moeten ook nog tegen Go Ahead Eagles. Zij hebben Ajax twee punten afgesnoept. Er is voor ons geen enkele reden, zelfs als we de wedstrijd van vandaag in beschouwing nemen, om hier lichtzinnig over te denken.”

Ajax en PSV spelen nog tegen elkaar én AZ, terwijl Feyenoords zwaarste tegenstander op papier FC Utrecht is.

Tegen Sparta domineerde Feyenoord, maar zoals zo vaak dit seizoen moesten de Rotterdammers hard werken voor de punten. Toch was het vertrouwen om de wedstrijd om te draaien groot bij middenvelder Mats Wieffer.

“We hebben het vaker gedaan en dat geeft vertrouwen. Ook al maken zij die prachtige 1-1, we blijven altijd het gevoel houden dat het goed gaat komen.”

Slot wilde daarbij wel een kanttekening plaatsen. “Je wint en daar ging het vandaag om. Maar ik heb ze ook verteld hoe dicht deze wedstrijd bij elkaar ligt. Wedstrijden winnen is misschien wel minder eenvoudig dan het bij ons lijkt. Het lukt ons vaak, maar het moet wel van ver komen.”

Wellenreuther als redder

Wieffer, die een droomweek beleefde met zijn debuut in het Nederlands elftal, besefte wel dat Feyenoord vlak voor rust goed wegkwam. De middenvelder veroorzaakte een strafschop met een ongelukkige bal op zijn hand, maar zag doelman Timon Wellenreuther een heldenrol vervullen.

De keeper stopte de penalty van Vito van Crooij, nadat hij even daarvoor ook al een cruciale redding had verricht bij een enorme kans van diezelfde Van Crooij. “Wel blij dat Wellenreuther die bal eruit haalt. En voor hem is het natuurlijk ook lekker, dus hij mag mij wel even bedanken”, zei Wieffer met een knipoog.

Slot: “Dat was echt een cruciale redding op 2-2. Ook toen verdienden we het overigens niet om achter te komen, net als nu tegen Sparta. Maar dat is wel voetbal, want het gaat er niet om welke club het beste spel speelt, het gaat om de kansen.”

Goede zondag

De trainer wil zijn team scherp houden en in dit stadium al praten over een kampioensschaal zou alleen maar afleiden. “Maar het is natuurlijk altijd fijn als je concurrenten punten laten liggen. Het was een goede zondag voor ons.”

Plaats een reactie