Ten Hag’s United onderuit tegen rivaal Newcastle in Premier League

Manchester United heeft voor de derde opeenvolgende keer geen overwinning weten te behalen in de Premier League. Tegen directe rivaal Newcastle United moest de ploeg van trainer Erik ten Hag en basisspeler Wout Weghorst een 1-0 nederlaag incasseren op het veld van de tegenstander.

Nederlands international Tyrell Malacia zat de volledige negentig minuten op de reservebank bij United.

Als gevolg van deze zege stijgt Newcastle op basis van doelsaldo boven United op de ranglijst. Het team van Sven Botman bezet nu de derde plaats, terwijl United afzakt naar de vierde positie.

De eerste helft werd gespeeld in een razendsnel tempo, en het was verbazingwekkend dat er geen doelpunten vielen. Beide ploegen kregen kansen, maar United-doelman David De Gea had het aanzienlijk drukker dan zijn collega Nick Pope.

Doelpunten

In de tweede helft bleef het tempo hoog en na een uur spelen kwam Newcastle op voorsprong. Bruno Guimarães werd vrijgespeeld, gaf de bal voor, Allan Saint-Maxime kopte breed en Joe Willock kopte de bal in het doel.

Kort voor het einde van de wedstrijd besliste invaller Callum Wilson het duel. Hij kopte een vrije trap van Kieran Trippier binnen en zorgde zo voor de 1-0 eindstand.

Plaats een reactie