Utrecht lijdt opnieuw puntenverlies na drie afgekeurde doelpunten tegen Volendam

FC Utrecht is er opnieuw niet in geslaagd om thuis te winnen van een lager geklasseerd team. Na eerdere nederlagen tegen Fortuna Sittard (1-2) en Go Ahead Eagles (1-2) bleef het team van Michael Silberbauer steken op een 0-0 gelijkspel tegen Volendam.

Hoewel de Utrechters erin slaagden om de Volendamse doelman Filip Stankovic drie keer te passeren, werden alle doelpunten geannuleerd.

De eerste helft zal niet als memorabel worden beschouwd. FC Utrecht had de overhand, maar speelde te onnauwkeurig en in een te laag tempo om Volendam echt onder druk te zetten. Toch waren de Utrechters twee keer gevaarlijk.

Na een half uur spelen zette Sean Klaiber Tasos Douvikas vrij voor Stankovic. De topscorer van de Eredivisie wist deze keer echter niet te scoren, omdat de doelman de bal knap wist te keren. Vlak voor rust kon de Griekse spits ook niet scoren uit de rebound, nadat Bart Ramselaar op de paal had geschoten.

Volendam stelde daar weinig tegenover. Het team van Wim Jonk werd sporadisch gevaarlijk via de counter.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde, hoewel er wel wat meer actie was. Kort na rust werd een doelpunt van Utrecht-verdediger Nick Viergever terecht afgekeurd wegens buitenspel en schoot Volendam-aanvaller Gaetano Oristiano net voorlangs.

In de 60e minuut lag de bal opnieuw in het doel van Volendam. Ramselaar kreeg de bal voor zijn voeten en tikte binnen. Na tussenkomst van de VAR besloot scheidsrechter Richard Martens het doelpunt te annuleren. In de voorafgaande aanval zou de bal de zijlijn hebben gepasseerd. Op de beelden was dit niet duidelijk te zien of dit daadwerkelijk zo was.

Nog een doelpunt afgekeurd

Daarna ging het spel er niet op vooruit. Beide teams zochten wat nadrukkelijker naar een doelpunt, maar dit leidde niet tot grote kansen.

In de 83e minuut leek de bevrijdende treffer voor FC Utrecht eindelijk te vallen. Tasos Douvikas tikte de bal binnen, nadat deze via een goede actie van Othmane Boussaid voor zijn voeten was gekomen. Ook dit doelpunt werd echter afgekeurd. Bas Dost stond volgens de scheidsrechter en de VAR hinderlijk buitenspel.

In de blessuretijd kopte Utrecht-verdediger Van der Hoorn nog bijna raak, maar ook deze poging leverde geen doelpunt op.

Plaats een reactie