Wijnaldum schittert bij Roma met doelpunt en gewonnen strafschop tegen Sampdoria

Georginio Wijnaldum heeft zich bij AS Roma in de schijnwerpers gespeeld tijdens de gewonnen competitiewedstrijd tegen Sampdoria (3-0). De Nederlandse international scoorde het openingsdoelpunt en zorgde voor een strafschop, waaruit het tweede doelpunt voortvloeide.

Terwijl Wijnaldum de volledige wedstrijd op het veld stond, ontbrak zijn landgenoot Rick Karsdorp bij Roma vanwege een neusblessure.

Oud-PSV’er Sam Lammers kwam een halfuur voor het einde van de wedstrijd het veld op bij Sampdoria. Verdediger Bram Nuytinck was geschorst.

Positie op de ranglijst

Met de overwinning stijgt Roma, dat over anderhalve week tegen Feyenoord speelt in de kwartfinales van de Europa League, naar de vierde plaats. Het team van José Mourinho kan echter vanavond alweer ingehaald worden op de ranglijst, aangezien het huidige nummer vijf AC Milan het opneemt tegen koploper Napoli.

Voor Sampdoria lijkt degradatie onvermijdelijk. Het verschil met de ‘veilige’ zeventiende plaats bedraagt tien punten.

Ongeveer tien minuten na de rust opende Wijnaldum de score. Hij kopte de bal in het doel na een voorzet van Nemanja Matic. Kort daarvoor had Sampdoria-verdediger Jeison Murillo een rode kaart ontvangen.

Met een man meer wist Roma in de 88ste minuut opnieuw te scoren. Wijnaldum werd neergehaald door Federico Ravaglia, waarna de scheidsrechter een strafschop toekende. Deze werd benut door Paulo Dybala. In de blessuretijd maakte Stephan El Shaarawy het derde doelpunt voor de Romeinen.

Plaats een reactie