Yilmaz hint op vertrek bij Fortuna Sittard, club in het duister: ‘Mogelijk verkeerd begrepen’

Na de 3-1 overwinning op FC Groningen werd Fortuna Sittard verrast door een bericht dat suggereert dat aanvoerder en topscorer Burak Yilmaz de club per direct verlaat. De Turkse aanvaller bedankte de supporters via sociale media voor de “geweldige tijd bij de club”.

De club zelf is echter niet op de hoogte. “Het was ook voor ons een verrassing”, zegt technisch directeur Sjoerd Ars in Langs de Lijn. “We zullen morgen waarschijnlijk meer horen.”

De 37-jarige Yilmaz is de grote ster van het team. Zijn komst was een enorme stunt, maar in Limburg hebben ze soms nog moeite om met de grillen van zo’n superster om te gaan.

Yilmaz zou veel naar zich toe trekken, zoals bij het vroege ontslag van trainer Sjors Ultee. Hij laat zich nooit wisselen, wat mogelijk talenten belemmert. En sportief gezien is het ook niet altijd even gemakkelijk, hoewel de overwinning op Groningen enige verlichting bracht voor de nummer elf van de Eredivisie.

Uitgejouwd door Fortuna-fans

“Na de wedstrijd leek hij vrij opgewekt, omdat we een belangrijke stap hadden gezet richting handhaving”, probeert Ars de stemming bij de Turk te verklaren. “En het was een persoonlijke post van Burak. Wat daar precies achter zit, weet ik niet. Misschien was het een verkeerd begrepen vertaling.”

Het is wel een feit dat Yilmaz door een deel van het publiek werd uitgejouwd.

Bekijk hier de samenvatting van Fortuna Sittard-FC Groningen, mogelijk de laatste wedstrijd van Burak Yilmaz:

Yilmaz heeft nog een doorlopend contract in Sittard. Hij tekende afgelopen zomer voor maar liefst vijf seizoenen, waarvan hij in ieder geval de eerste twee nog als voetballer actief zou zijn.

“Juridisch gezien gaat dit ook niet zomaar”, zegt Ars. “Maar ik denk ook niet dat het zover zal komen.”

Europees voetbal

Ars zegt dat hij er niet slechter door zal slapen, aangezien zijn club goede zaken deed en met wat geluk zelfs de play-offs voor Europees voetbal zou kunnen halen. Maar Yilmaz houdt de gemoederen natuurlijk wel bezig.

“Hij kan gewoon normaal communiceren in het Engels”, weet Ars. “Maar praten en iets opschrijven, dan kun je het net iets anders verwoorden. En dan kan het ineens heel anders geïnterpreteerd worden.”

Plaats een reactie