Almere City verovert in extremis derde periodetitel na zege op Jong Utrecht

Almere City heeft voor de vierde keer in haar bestaan een periodetitel bemachtigd. Het team van coach Alex Pastoor moest in een inhaalduel thuis winnen van Jong FC Utrecht en slaagde daarin dankzij een doelpunt van captain Damian van Bruggen vlak voor het einde van de wedstrijd: 1-0.

De confrontatie met Jong Utrecht was op 10 maart afgelast vanwege sneeuw. Daardoor kon de derde periodetitel nog niet worden uitgereikt. NAC had slechts twee punten voorsprong op Almere, dus bij een zege zouden de Almeerders de club uit Breda passeren. En dat gebeurde. Almere City verzekert zich met de periodetitel tevens van een plaats in de play-offs voor promotie/degradatie.

In het eerste kwartier van de wedstrijd op maandagavond waren de Almeerders duidelijk de betere partij. Lance Duijvestijn was na vier minuten dicht bij het openingsdoelpunt met een schot net naast de paal. Na twaalf minuten raakte Anthony Limbombe, eenmalig Belgisch international, de lat.

Vervolgens was Jong Utrecht tot de rust de dominante partij, zonder echter grote kansen te creëren. Na de pauze was Almere opnieuw de gevaarlijkste ploeg. De grootste kans kwam na 66 minuten. Pascu kon vrij inkoppen op zo’n zes meter van het doel, maar raakte de bal slechts licht.

Verlossing door Van Bruggen

Het leek er lange tijd op dat de nummer drie van de competitie niet verder zou komen dan een 0-0 gelijkspel, maar aanvoerder Van Bruggen wist de bal uit een hoekschop toch nog achter doelman Thijmen Nijhuis te krijgen (1-0).

De overwinning heeft geen invloed op de positie op de ranglijst. Almere blijft op de derde plaats, maar heeft nu slechts elf punten achterstand op nummer twee Heracles.

FC Dordrecht speelde, nog niet klimaatneutraal, op De Toekomst tegen Jong Ajax. De Schapenkoppen verloren met 4-1.

Hattrick Van Duiven

Jong PSV rekende op overtuigende wijze af met Roda JC. Het team van Adil Ramzi won met 5-1. Jason van Duiven scoorde een hattrick.

Alexander Büttner maakte het enige doelpunt in de wedstrijd tussen De Graafschap en Jong AZ. De ervaren verdediger benutte in de eerste helft een strafschop: 0-1.

Plaats een reactie