Conflict tussen FC Barcelona en La Liga-voorzitter blijft doorgaan: ‘Deze man moet vertrekken’

De onenigheid tussen FC Barcelona en Javier Tebas blijft aanhouden. Het bestuur van de club eist nu het aftreden van de La Liga-voorzitter, omdat Tebas valse bewijzen in de omkopingszaak tegen Barcelona zou hebben geleverd.

De Spaanse krant La Vanguardia beweert dat Tebas incorrect bewijsmateriaal aan het openbaar ministerie zou hebben gegeven. De voorzitter ontkent deze beschuldiging en noemt het “misleidend”, maar Barcelona is hier niet tevreden mee.

Barcelona is van mening dat Tebas de media gebruikt om de club in een kwaad daglicht te stellen. “Uit respect voor de waardigheid van La Liga zou meneer Tebas moeten aftreden”, aldus Barcelona.

Barcelona wordt ervan beschuldigd tussen 2001 en 2018 systematisch scheidsrechters te hebben omgekocht, waarbij in totaal 6,5 miljoen euro zou zijn betrokken. “Wij zijn het slachtoffer van een mediacampagne. Barcelona heeft nooit scheidsrechters betaald”, ontkent de club.

Rectificatieverzoek

La Liga heeft inmiddels een brief naar La Vanguardia gestuurd met het verzoek om de beschuldigingen tegen Tebas te rectificeren. La Liga stelt dat noch de organisatie, noch Tebas op enigerlei wijze valse bewijzen heeft geleverd.

Voor Barcelona is dit het zoveelste incident in een reeks van problemen rondom de club. Zo zijn er ook nog de schimmige praktijken rond Financial Fair Play en de langlopende rechtszaak rond Neymar die de Catalaanse club bezighouden.

Plaats een reactie