Everton sleept in extremis gelijkspel uit de strijd tegen Tottenham Hotspur

In de strijd tegen degradatie heeft Everton op het nippertje een belangrijk punt weten te behalen in de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur: 1-1. Dankzij een late gelijkmaker wist de thuisploeg te voorkomen dat de Spurs over Newcastle United en Manchester United zouden springen naar de derde plaats in de Premier League.

In de eerste helft kon Everton goed meekomen met Tottenham, dat voornamelijk in de beginfase gevaarlijk was. Harry Kane, die tijdens de afgelopen interlandperiode de titel van topscorer aller tijden van Engeland op zijn naam schreef, had zijn vizier op Goodison Park minder goed afgesteld.

De Spurs kregen echter een steuntje in de rug toen Abdoulaye Doucouré zich na ongeveer een uur spelen vergreep aan Kane. De Engelse spits ging met veel theater naar de grond na een hand in zijn gezicht van de Malinees. Dit leverde de ervaren Doucouré, die in de afgelopen drie wedstrijden met twee doelpunten en twee assists nog zo belangrijk was voor Everton, een rode kaart op.

Ongeluk

De problemen voor de thuisploeg waren daarmee nog niet voorbij. Halverwege de tweede helft haakte Michael Keane in het strafschopgebied Cristian Romero. Ondanks het gejoel vanaf de volgepakte tribunes schoot Kane de onvermijdelijke strafschop in de hoek: 0-1.

Sinds de aanstelling van manager Sean Dyche eind januari heeft Everton zich echter ontwikkeld tot een ware vechtmachine. Gestimuleerd door het eigen publiek opende de ploeg de jacht op de gelijkmaker. Idrissa Gueye met een afstandsschot en Keane met een kopbal waren er dichtbij.

Donderend schot

De wedstrijd nam een nieuwe wending toen invaller Lucas Moura, slechts zes minuten in het veld, op de voet van Keane ging staan en ook met rood van het veld werd gestuurd. Net voordat de negentig minuten verstreken waren, liet diezelfde Keane een donderend schot los dat doelman Hugo Lloris alleen maar kon nakijken: 1-1.

Dankzij het dikverdiende punt verliet Everton tijdelijk de degradatiezone, terwijl de Spurs zich tussen Newcastle United en Manchester United op de vierde plaats nestelden. De Londense ploeg, die de afgelopen weken zowel manager Antonio Conte als technisch directeur Fabio Paratici zag vertrekken, heeft echter wel twee wedstrijden meer gespeeld dan beide concurrenten in de strijd om een Champions League-ticket.

Plaats een reactie