Fortuna wacht op uitleg van Yilmaz en bevestigt vertraagde salarisbetalingen

Fortuna Sittard hoopt woensdag opheldering te krijgen van Burak Yilmaz over zijn raadselachtige bericht van zondagavond. De Eredivisieclub verwacht de Turkse aanvaller dan weer op de club.

Zondagavond zorgde Yilmaz voor verwarring door op sociale media een bericht te plaatsen waarin hij de club en supporters bedankte voor de mooie tijd. Dit bericht suggereerde een mogelijk vroegtijdig vertrek van de speler, die nog een contract heeft bij Sittard tot en met 2027.

Technisch directeur Sjoerd Ars hoopte maandag iets te vernemen van Yilmaz, maar volgens De Limburger was de voetballer onbereikbaar voor de club. “Hij is woensdag op de club en traint dan gewoon mee”, bevestigde algemeen directeur Ivo Pfennings in het regionale dagblad.

‘Moeizame betalingen’

Voetbal International suggereert dat de actie van Yilmaz te maken zou kunnen hebben met de “moeizame betalingen” van de salarissen van de grootverdieners bij de club. Yilmaz zou zijn ploeggenoten hebben beloofd om ze te helpen als Fortuna in gebreke blijft.

Pfennings erkent dat de salarissen van de maand maart nog niet zijn uitbetaald bij Fortuna. “In verband met onvoorziene kosten in het stadion hadden we in maart hogere verplichtingen dan begroot.”

“Omdat we de garantie hadden dat we het resterend bedrag bestemd voor de salarissen op tijd zouden krijgen, heb ik besloten die kosten eerder te betalen. Maar doordat de uitbetaling van dat bedrag op zich liet wachten, konden we de salarissen voor deze ene keer niet tijdig overmaken”, aldus Pfennings.

Dinsdag

De algemeen directeur zegt dat iedereen binnen de organisatie op de hoogte was van de vertraagde betalingen. Hij voegt eraan toe dat alle medewerkers komende dinsdag hun salaris ontvangen.

Pfennings benadrukt dat de actie van Yilmaz en de achterstallige salarisbetalingen bij Fortuna “los van elkaar” staan. “Burak was, zeker als aanvoerder, op de hoogte van de reden van het later overmaken van de salarissen.”

De selectie van Fortuna Sittard keert woensdag na twee vrije dagen terug op de club.

Plaats een reactie