Technisch directeur Gerry Hamstra verlaat Ajax met onmiddellijke ingang

Gerry Hamstra heeft per direct zijn functie als technisch manager bij Ajax neergelegd. De club uit Amsterdam bereikte maandag een akkoord over de beëindiging van het contract met de 52-jarige Groninger.

Hamstra was sinds maart 2021 actief bij Ajax. In eerste instantie werkte hij in een ondersteunende functie onder directeur voetbalzaken Marc Overmars. Na het vertrek van Overmars vanwege grensoverschrijdend gedrag in februari 2022, nam Hamstra samen met Klaas-Jan Huntelaar de verantwoordelijkheid voor het transferbeleid op zich.

Ajax kende een hectische transferperiode, waarin een groot aantal potentiële basisspelers de club verliet. De meeste vervangers die Hamstra en Huntelaar aantrokken (zie kader hieronder) presteren ondermaats bij Ajax.

Het seizoen verloopt teleurstellend voor Ajax, dat in de Champions League al in de groepsfase werd uitgeschakeld en de grootste Europese nederlaag uit de clubgeschiedenis leed (1-6 tegen Napoli). In de tussenronde van de Europa League bleek Union Berlin te sterk.

Na de 0-0 remise tegen Go Ahead Eagles op zondag is het verlengen van de landstitel verder uit zicht geraakt. De achterstand op koploper Feyenoord bedraagt met nog zeven wedstrijden te spelen acht punten.

De KNVB-beker is de enige prijs waar Ajax nog kans op maakt. Woensdag staat de halve finale tegen Feyenoord in De Kuip op het programma.

‘Mislintat in beeld na afhaken Ward’

Vanwege de tegenvallende resultaten werd eerder al trainer Alfred Schreuder ontslagen. Voor de positie van Hamstra had Ajax aanvankelijk de Engelsman Julian Ward op het oog. Echter, de technisch directeur van Liverpool kon geen overeenstemming bereiken met de Amsterdamse club, zo meldde De Telegraaf eind vorige week.

Na het afhaken van Ward zou Ajax zijn overgestapt op Sven Mislintat. De 50-jarige Duitser is momenteel technisch directeur bij VfB Stuttgart en was eerder als scout werkzaam bij Arsenal en Borussia Dortmund.

Plaats een reactie