Van Nistelrooij benadrukt serieusheid tegenover Spakenburg: ‘Een uitdagende avond verwacht’

Ruud van Nistelrooij kon geen glimlach onderdrukken tijdens zijn persconferentie. De PSV-coach wilde benadrukken dat hij de amateurs van Spakenburg, tegenstanders in de halve finale van de beker, absoluut serieus neemt.

“We benaderen deze wedstrijd zoals we dat altijd doen, of het nu de Champions League, Europa League of een topwedstrijd in de Eredivisie is,” zei Van Nistelrooij met een serieuze blik. “De halve finale van de beker is altijd een belangrijke wedstrijd, ongeacht tegen wie je speelt of waar het plaatsvindt.”

Dinsdagavond neemt het grote PSV het op tegen de nummer tien van de Tweede Divisie. Op Sportpark De Westmaat, gelegen aan de oevers van het Eemmeer, zullen 6.000 toeschouwers aanwezig zijn.

“Ik verwacht een uitdagende avond,” keek de PSV-coach vooruit. “Spakenburg zal uiteraard enorm gemotiveerd zijn. Dat hoort bij de halve finale van de beker. We zullen twee teams zien die alles geven wat ze in zich hebben.”

Spakenburg beleeft een sprookjesachtig seizoen in de beker. De club uit het vissersdorp schreef voetbalgeschiedenis door als derde amateurclub ooit de halve finales te bereiken. Onder meer FC Groningen (2-3) en FC Utrecht (1-4) werden verslagen.

“Spakenburg staat niet zomaar in de halve finale,” zei Van Nistelrooij. “Ze hebben twee Eredivisie-teams verslagen in uitwedstrijden en maar liefst zeven doelpunten gescoord. Ik heb niets dan respect voor hen.”

Alert, gefocust, agressief

Van Nistelrooij wil niets aan het toeval overlaten. De staf van PSV, met video-analist John Feskens, bezocht meerdere wedstrijden van Spakenburg om de tegenstander te analyseren.

“Ik vind het belangrijk dat we ons voorbereiden zoals we dat altijd doen. We hebben een tactische analyse van de tegenstander gemaakt zoals gewoonlijk en we weten hoe het complex eruitziet en op welk veld we spelen.”

Tijdens zijn persconferentie herhaalde de PSV-coach steeds dezelfde drie woorden: alert, gefocust en agressief. “Dat moet morgen vanaf het begin zichtbaar zijn. Dat is wat ik van mijn team verwacht.”

“We willen maar één ding en dat is de finale halen. Vorig jaar heeft PSV de beker gewonnen, de spelers weten wat dat teweeg heeft gebracht. Het was geweldig om de cup te winnen.”

PSV had zaterdag een uitstekende generale repetitie door bij NEC een overtuigende 2-4 overwinning te behalen. Omdat Ajax punten verspeelde, ligt de strijd om de tweede plaats helemaal open. Maar daar wilde Van Nistelrooij vandaag niet op ingaan.

Plaats een reactie