Voormalig profvoetballer Vloet veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf voor fataal ongeval op A4

Ex-profvoetballer Rai Vloet is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de A4 bij Hoofddorp in november 2021. Bij het ongeluk kwam een 4-jarig jongetje om het leven.

Naast de celstraf mag Vloet vier jaar lang geen auto besturen. Tijdens de zitting twee weken geleden gaf hij toe dat hij “twee à drie glazen sterke drank” had genuttigd voordat hij die avond achter het stuur kroop.

‘Buitengewoon onverantwoordelijk’

“Het is buitengewoon onverantwoordelijk dat hij met te veel alcohol op achter het stuur is gekropen en veel te hard heeft gereden. Door zijn gedrag heeft hij een onherstelbaar verlies veroorzaakt. Geen enkele straf kan het leed en de pijn wegnemen”, aldus de rechter vanmiddag. Omroep West meldt dat Vloet niet bij de uitspraak aanwezig was, omdat hij in Rusland verblijft.

Uit onderzoek is gebleken dat Vloet kort voor het ongeval 203 kilometer per uur reed. Hij beweerde zelf dat hij tussen de 130 en 150 kilometer per uur reed. Vloet verklaarde dat hij vlak voor de aanrijding bezig was met zijn cruisecontrol.

Na het ongeval loog Vloet over wie er achter het stuur zat. Hij wees naar de bijrijder, die dit zelf ook bevestigde. Later verklaarde hij in de rechtbank dat hij had gelogen omdat hij in shock verkeerde.

Carrière in Rusland

Vloet heeft eerder gespeeld bij clubs als PSV en NAC. Na het ongeval werd hij geschorst door zijn toenmalige club Heracles Almelo. Vervolgens vertrok hij naar Kazachstan en speelt hij momenteel bij de Russische club FK Oeral.

Plaats een reactie