Barcelona treedt zonder Frenkie de Jong aan in bekerwedstrijd tegen Real Madrid

Frenkie de Jong is niet opgenomen in de selectie van FC Barcelona voor de returnwedstrijd tegen Real Madrid in de halve finales van het Spaanse bekertoernooi. De twee voetbalgrootmachten staan woensdagavond tegenover elkaar in Camp Nou. Barcelona zal zonder de nog altijd geblesseerde De Jong voor eigen publiek hun voorsprong verdedigen. Ruim een maand geleden behaalde het team van trainer Xavi een 1-0 overwinning in Madrid.

Hamstringblessure

De 25-jarige De Jong raakte twee weken geleden, net voor de interlandperiode, geblesseerd aan zijn hamstring. Dit gebeurde in de laatste seconden van de Clásico in de Spaanse competitie. Barcelona zegevierde destijds in eigen huis met 2-1 over Real en vergrootte daarmee de voorsprong aan de top van La Liga tot 12 punten.

Afgelopen zaterdag hervatte Barcelona de competitie met een overtuigende overwinning op Elche (0-4).

Naast De Jong kan Xavi in de confrontatie met Real Madrid ook niet beschikken over Pedri, Ousmane Dembélé en Andreas Christensen. De winnaar van deze halve finale zal het volgende maand opnemen tegen Athletic Club of Osasuna in de strijd om de Copa del Rey.

Plaats een reactie