Cyberaanval treft Nederlandse voetbalbond KNVB

De KNVB is het slachtoffer geworden van een cyberinbraak op hun ICT-netwerk, zo meldt de voetbalbond op hun website. Bij deze inbraak zijn persoonlijke gegevens van medewerkers ontvreemd. Het is momenteel nog onduidelijk om welke soort gegevens het precies gaat, dit wordt verder onderzocht.

De voetbalbond geeft aan dat de cybercriminelen geen toegang hebben verkregen tot het e-mailverkeer en dat de primaire bedrijfsprocessen ongehinderd kunnen doorgaan. De voetbalcompetitie ondervindt geen hinder van deze cyberaanval. De KNVB heeft het datalek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wat de gevolgen van de inbraak zijn voor de medewerkers van de KNVB is nog niet bekend. Aangezien het onderzoek nog gaande is, kan de voetbalbond nog geen verdere uitspraken doen over de situatie.

Plaats een reactie