Freiburg en Flekken schakelen Bayern uit in Duits bekertoernooi na late penalty

SC Freiburg heeft zich ten koste van Bayern München weten te plaatsen voor de halve finales van het Duitse bekertoernooi. Dankzij een strafschop in de laatste minuten wist het team met doelman Mark Flekken in München te winnen met 2-1.

Flekken kreeg een basisplaats bij de nummer vier van de Duitse competitie, terwijl Jong Duitsland-doelman Noah Atubolu de vorige twee bekerwedstrijden nog onder de lat stond. De Nederlandse keeper moest echter na negentien minuten al een doelpunt incasseren door een kopbal van Dayot Upamecano.

Bayern, waar alleen De Ligt een basisplaats had, kon niet lang genieten van de voorsprong, want nog geen tien minuten later stond het alweer 1-1. Nicolas Höfler schoot de bal na slecht verdedigen van de Bayern-defensie van afstand keihard achter doelman Yann Sommer.

Bayern was in het vervolg de betere partij en kreeg kansen, maar alleen Benjamin Pavard kwam heel dicht bij een doelpunt. De Fransman kopte op de lat.

Handsbal Musiala

Toen beide teams al dachten aan een verlenging, kreeg Freiburg een strafschop. Nicolas Höfler zag in de blessuretijd zijn schot op de uitgestoken handen van Jamal Musiala belanden en de bal ging op de stip. Lucas Höler schoot vervolgens keihard raak voor de 1-2.

Bayern krijgt al snel de kans op revanche, want aanstaande zaterdag staan beide teams in Freiburg tegenover elkaar in de competitie.

Götze en Kolo Muani helpen Frankfurt langs Union

Eerder op de avond plaatste Eintracht Frankfurt zich al voor de halve finales. In eigen huis werd Union Berlin, met Danilho Doekhi negentig minuten in het veld, met 2-0 verslagen. Sheraldo Becker werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Randal Kolo Muani was de uitblinker aan de kant van Eintracht. De Franse international scoorde binnen anderhalve minuut twee keer.

Eerst maakte hij een doelpunt na een prachtig hakje van Mario Götze en negentig seconden later schoot hij, opnieuw op aangeven van Götze, de bal over de te ver uitgekomen doelman Lennart Grill heen.

Woensdag staan de andere twee kwartfinales op het programma. 1. FC Nürnberg, de nummer dertien op het tweede niveau, ontvangt in eigen huis de hekkensluiter van de Bundesliga, VfB Stuttgart. RB Leipzig, de nummer vijf in de Bundesliga, neemt het in Leipzig op tegen nummer twee Borussia Dortmund.

De loting voor de halve finales vindt plaats op zondag en de wedstrijden worden gespeeld op 2 en 3 mei. De finale wordt gespeeld op 3 juni in het Olympisch Stadion.

Plaats een reactie