Geen overwinning voor Chelsea na ontslag Potter: gelijkspel tegen Liverpool (0-0)

Chelsea en Liverpool slaagden er beiden niet in om hun laatste twee Premier League-wedstrijden te winnen, en ook in hun onderlinge duel wisten beide teams geen drie punten te bemachtigen. De eindstand in Londen bleef steken op 0-0.

Bij Chelsea, dat momenteel op de elfde plaats staat in de ranglijst, was Bruno Saltor voor het eerst eindverantwoordelijke voor het team. Hij heeft de taken van de afgelopen zondag ontslagen Graham Potter tijdelijk overgenomen.

Potter slaagde er niet in om de Londenaren op gang te krijgen en de coach kreeg veel kritiek, zelfs meerdere doodsbedreigingen. Ook onder leiding van Saltor verliep de wedstrijd dinsdagavond verre van vlekkeloos.

Van Dijk afwezig wegens ziekte

Bij tegenstander Liverpool was Virgil van Dijk afwezig. De aanvoerder van het Nederlands elftal bleef ziek achter. Cody Gakpo begon de wedstrijd op Stamford Bridge op de bank en werd in de 79ste minuut ingebracht door Jürgen Klopp.

Chelsea leek het meest aanspraak te maken op de overwinning. Twee keer belandde de bal zelfs in het net achter Liverpool-doelman Alisson, maar beide keren werd het doelpunt afgekeurd door de VAR.

De eerste afgekeurde goal werd gescoord door Reece James. De videoscheidsrechter greep echter in omdat Enzo Fernández eerder in de aanval buitenspel had gestaan. Ook Kai Havertz wist het net te vinden, maar hij gebruikte daarbij zijn arm, zo oordeelde de VAR.

Zowel Chelsea als Liverpool schieten niet veel op met het gelijkspel. Het team van Klopp staat op de achtste plaats en is daardoor ver verwijderd van een Champions League-ticket, die voor de nummers een tot en met vier zijn gereserveerd.

Plaats een reactie