Juventus en Inter spelen gelijk in eerste halve finale Coppa Italia

In de halve finale van de Coppa Italia eindigde de spannende wedstrijd tussen Juventus (21 keer kampioen) en Inter (14 bekers gewonnen) in een 1-1 gelijkspel. Denzel Dumfries kwam in de laatste tien minuten van de wedstrijd het veld op voor Inter. Stefan de Vrij bleef gedurende de hele wedstrijd op de reservebank zitten.

Na een vroege kans voor Angel Di María, wiens schot na een dribbel net naast het doel ging, nam Inter de controle over de wedstrijd. Juventus-doelman Mattia Perin wist een vrije trap van Federico Dimarco en een schot van Marcelo Brozovic tegen te houden en zag een kopbal van Danilo D’Ambrosio over het doel vliegen.

Lukaku scoort gelijkmaker

Juventus had in de eerste helft weinig in te brengen, maar creëerde na de rust wel kansen. Dusan Vlahovic, voormalig FC Groningen-speler Filip Kostic en ex-Ajacied Arek Milik konden niet scoren, maar Juan Cuadrado vond wel het net zeven minuten voor het einde van de wedstrijd. In de blessuretijd maakte Romelu Lukaku gelijk met een strafschop na hands van Gleison Bremer, wat leidde tot een opstootje.

Na het scoren van de penalty daagde de Belgische speler het Juventus-publiek uit, wat de Juventus-spelers niet konden waarderen. Een confrontatie volgde, waarbij Lukaku zijn tweede gele kaart ontving en het veld moest verlaten. Cuadrado en Inter-doelman Samir Handanovic kregen ook een rode kaart voor hun aandeel in het incident.

De andere halve finale wordt woensdagavond gespeeld tussen Cremonese en Fiorentina. De returnwedstrijden van beide duels vinden over drie weken plaats.

Plaats een reactie