Osasuna bereikt bekerfinale na zinderende verlenging tegen Athletic

Osasuna heeft de Baskische derby tegen Athletic in de halve finales van de Copa del Rey in zijn voordeel weten te beslissen. In de verlenging van de wedstrijd in Bilbao zorgde Pablo Ibáñez voor de beslissende treffer: 1-1. Op 1 maart won Osasuna al de heenwedstrijd in Pamplona met 1-0.

Belangrijke rol voor Ezzalzouli en Williams

De Marokkaanse international Abde Ezzalzouli, die wordt gehuurd van FC Barcelona, scoorde vorige maand het winnende doelpunt in het Estadio El Sadar. In Bilbao was het clubicoon Iñaki Williams van Athletic die de score opende. De aanvaller wist van dichtbij via de lat het net te vinden.

Verlenging brengt beslissing

Ondanks de hartstochtelijke steun van de fans en meerdere kansen, slaagde de thuisploeg er niet in om verder uit te lopen. Een verlenging bleek noodzakelijk en in de 116e minuut zorgde Ibáñez ervoor dat zijn team zich kon plaatsen voor de finale. Hij wist de bal op spectaculaire wijze over doelman Julen Agirrezabala heen in het doel te werken.

Tweede bekerfinale in clubhistorie

Osasuna mag zich opmaken voor de tweede bekerfinale in de geschiedenis van de club. In 2005 verloor de ploeg uit Pamplona de finale van Real Betis na verlenging met 2-1. Op 6 mei in Sevilla zal de tegenstander FC Barcelona of Real Madrid zijn. De beslissing in die confrontatie valt woensdag tijdens El Clásico.

Plaats een reactie