Slot ontkent favorietenstatus Feyenoord in beker-Klassieker: ‘Het is nek-aan-nek’

De grote vraag voor de Klassieker in de beker op woensdagavond is: wie is de favoriet? Is het de trotse eredivisie koploper Feyenoord, of het getergde Ajax? Feyenoord-coach Arne Slot heeft een duidelijk antwoord: geen van beide.

Ajax-coach John Heitinga nam eerder op de dag een underdogpositie in. “Feyenoord is de favoriet”, zei hij. “Ze spelen thuis en maken zowel nationaal als internationaal indruk.”

Slot wilde echter niet volledig instemmen met de aangeboden favorietenstatus. In de competitie eindigde het duel in Rotterdam in een 1-1 gelijkspel, terwijl Feyenoord twee weken geleden in Amsterdam met 3-2 won.

Volgens Slot was het kwaliteitsverschil minimaal. “Zowel uit als thuis was het heel dicht bij elkaar. Wij kregen in De Kuip nog een enorme kans op de overwinning, terwijl Mohammed Kudus Ajax in de Arena op voorsprong had kunnen schieten. Even later maakten wij de winnende. Dat laat zien hoe dicht het bij elkaar lag.”

Ophef om niets

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de derde Klassieker van het seizoen kwam ook het moment ter sprake waarop aanvoerders Orkun Kökçü en Dusan Tadic elkaar geen hand gaven vlak voor de vorige editie.

Wat gebeurde er precies? Niet veel, legde Slot uit. “Het was veel minder spannend dan men deed vermoeden. Het duurde even voordat Tadic bij de toss stond. Daarna was er even wat verwarring over wie de aftrap ging nemen. Dat was alles.”

Een storm in een glas water dus. “Morgen zal Orkun als aanvoerder van de thuisspelende ploeg als eerste zijn hand uitsteken. En Tadic zal die zeker niet weigeren.”

Wellenreuther in het doel

In de vorige Klassieker speelde doelman Timon Wellenreuther een cruciale rol met een knappe redding op het schot van Kudus. Ook tegen Shakhtar Donetsk en Sparta maakte de Duitser indruk. “Nu hij meer speeltijd krijgt, zie je dat hij ook die extra ballen begint te pakken. Dat is goed voor hem en voor ons.”

Tegelijkertijd is Justin Bijlow bijna weer wedstrijdfit. “Justin heeft nu twee keer vol meegetraind, maar de training van vandaag was niet intensief omdat we morgen spelen. We weten echter dat hij snel weer in vorm kan zijn na een blessure. Dat hij onze eerste keeper is als hij fit is, weet iedereen.”

Plaats een reactie