Spakenburg-trainer vol lof na zwaarbevochten duel tegen PSV

Direct na het eindsignaal van de wedstrijd Spakenburg – PSV (1-2) werd het kunstgrasveld van Spakenburg overspoeld door lokale fans. De interviews vonden plaats in de catacomben van de amateurclub, waar het een drukte van belang was met journalisten, spelers en enthousiaste supporters.

Ruud van Nistelrooij prijst tegenstander

“Gezellig knusjes”, zo omschreef Ruud van Nistelrooij de situatie. De winnende trainer van PSV had lovende woorden voor de net verslagen amateurs van Spakenburg. “Ze hebben een geweldige bekercompetitie gespeeld.”

Van Nistelrooij gaf toe dat hij tijdens de wedstrijd niet echt nerveus was. “Elke wedstrijd kan een valkuil zijn”, zegt hij. “Maar het doel is bereikt, daar hoeven we niet moeilijk over te doen. We gaan de finale spelen en dat is fantastisch.”

PSV-trainer over eigen spel

Over het spel van zijn eigen team was de PSV-trainer kort. “Je moet ervoor zorgen dat je de tegenstander kapot speelt en de bal in bezit houdt. We hebben drie kansen met Til gehad en na de rust kwamen we sterk uit de kleedkamer. We hebben de hele wedstrijd niets weggegeven.”

In de drukke spelerstunnel gaf Joey Veerman toe dat hij graag meer doelpunten had gezien. “Diep in mijn hart wil ik zoveel mogelijk goals maken. Maar uiteindelijk is het belangrijkste dat we gewonnen hebben.”

“We staan in de finale. Hoe we gespeeld hebben, zijn we morgen weer vergeten”, zegt de PSV-middenvelder, toegevend dat het niet helemaal vanzelf ging. “Zij gooiden gewoon de pot dicht. En dan schiet de linksback ook nog een bal binnen vanaf dertig meter, een wereldgoal.”

Historische goal van Dwayne Green

Die fantastische treffer kwam van de linkervoet van Dwayne Green, buurtcoach met roots in Barbados. Hij is de eerste amateurvoetballer ooit die scoort in de halve finale van de KNVB-beker. “Ik schoot ‘m wel gericht”, zei de linksback na afloop.

“Ik dacht: gewoon schieten van die positie. Dat-ie er zo in gaat is geweldig. In zo’n wedstrijd met zo’n sfeer is het fantastisch dat je zo’n goal maakt.” Green vervolgt: “We hadden echt een goal nodig, want die 2-0 viel snel. Daarna gingen zij drukken en een beetje tijdrekken, maar helaas. Het is jammer dat het zo eindigt.”

“Natuurlijk zijn zij het betere team, maar we hebben laten zien dat we met strijd veel kunnen bereiken. We mogen trots zijn op hoe we ons gepresenteerd hebben in deze bekercompetitie.”

Greens coach, Chris de Graaf, beaamt dat. “Het is jammer, maar al met al een groot compliment voor de jongens. Ze hebben gestreden en laten zien dat als je ergens in gelooft, je het zelfs PSV heel zwaar kunt maken.”

Plaats een reactie