Zwitserland organiseert Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal in 2025

In 2025 zal het EK voetbal voor vrouwen in Zwitserland plaatsvinden. De Europese voetbalbond UEFA koos Zwitserland als gastland boven drie andere kandidaten: Frankrijk, Polen en een gezamenlijke aanbieding van Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. De geplande speelsteden zijn Genève, Zürich, Bern, Basel, Thun, Luzern, Sion en St. Gallen.

Het vorige EK werd in Engeland gehouden. De Engelse voetbalsters behaalden onder leiding van bondscoach Sarina Wiegman de Europese titel op Wembley. Vier jaar eerder had Wiegman met Nederland ook al het EK in eigen land gewonnen. De ‘Leeuwinnen’ kwamen als titelverdediger in Engeland niet verder dan de kwartfinales.

Nederland wil WK 2027 organiseren

Deze zomer vindt het WK voor vrouwen plaats in Australië en Nieuw-Zeeland. De Nederlandse voetbalsters hebben zich hiervoor gekwalificeerd en spelen in de groepsfase tegen Portugal, Vietnam en de Verenigde Staten.

Nederland heeft zich samen met Duitsland en België kandidaat gesteld voor de organisatie van het WK 2027.

Plaats een reactie