Ajax behaalt tumultueuze bekerfinale overwinning op Feyenoord in verhitte Kuip

In een uiterst bewogen en tumultueuze wedstrijd heeft Ajax zich ten koste van Feyenoord weten te plaatsen voor de finale van het bekertoernooi. De Amsterdammers zegevierden in De Kuip met een 2-1 overwinning, maar het duel zal voornamelijk in het geheugen gegrift blijven door een incident in de 62e minuut.

Hierbij werd Ajax-middenvelder Davy Klaassen, die uiteindelijk het winnende doelpunt maakte, geraakt door een vanaf de tribune gegooid voorwerp op zijn achterhoofd. Klaassen bloedde hevig, waarna beide teams (eerst Ajax, vervolgens Feyenoord) het veld verlieten.

Na een half uur stilte werd de wedstrijd hervat en uiteindelijk uitgespeeld. In de tussentijd had de politie een man op de tribune gearresteerd.

De derde Klassieker van het seizoen begon al later dan gepland. Door een uit de hand gelopen vuurwerkactie van Feyenoord-fans werd de aftrap met vijf minuten uitgesteld.

Na het verdwijnen van de dikke zwarte rook uit De Kuip, hadden beide teams tijd nodig om in hun spel te komen. Zoals vaker in Klassiekers met veel spanning, werd de bal snel over en weer ingeleverd en was er weinig sprake van verzorgd spel.

Dit betekende echter niet dat er geen kansen waren. Ajax werd gevaarlijk met enkele korte combinaties, terwijl Feyenoord via de lange bal op Santiago Giménez meermaals goed uit de verf kwam.

Feyenoord toont veerkracht

Uit een van die mooie Ajax-combinaties werd rechtsback Jorge Sánchez vrijgespeeld. Een slechte voorzet van de Mexicaan werd door Feyenoorders Marcus Pedersen en Alireza Jahanbaksh omgetoverd tot een goede.

Beide spelers botsten in hun poging de bal weg te werken tegen elkaar op, waardoor de bal voor de voeten van Dusan Tadic belandde. Tadic schoot de bal koelbloedig in de hoek.

Feyenoord raakte hierdoor echter niet van slag. De Rotterdammers kwamen langzaam maar zeker beter in hun spel en drukten Ajax steeds verder naar achteren.

Quilindschy Hartman (links) en Jahanbaksh (rechts) kwamen steeds vaker door aan de zijkanten. Dit resulteerde eerst in een enorme kans voor Jahanbaksh en kort daarna in de verdiende gelijkmaker. Giménez werd volledig vrijgelaten door de Ajax-defensie en kopte keurig binnen.

Na de rust leek het voordeel bij Feyenoord te liggen, maar het was toch Ajax dat opnieuw op voorsprong kwam. Tadic stuurde Steven Bergwijn diep, die op Timon Wellenreuther stuitte. De Duitse doelman zat er in de rebound nog een keer tussen, maar in de derde instantie was het Klaassen die raak volleerde.

Ajax houdt stand

Even

Plaats een reactie