Klaassen vastberaden om Klassieker te voltooien ondanks hoofdletsel: ‘Anders geef je toe’

Davy Klaassen was vastbesloten om de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax (1-2) af te maken, zelfs nadat hij een hoofdwond had opgelopen door een object dat vanuit het publiek werd gegooid. De middenvelder van Ajax sprak kort na de chaotische wedstrijd in de Kuip met ESPN.

“Nu voel ik me weer goed. Toen de wedstrijd hervat werd, had ik een bonzend gevoel in mijn hoofd en had ik moeite om me te concentreren. Je kunt stoer willen zijn en doorgaan, maar daar heeft niemand iets aan.” Uiteindelijk liet hij zich kort na de hervatting wisselen.

Netten

De maker van het winnende doelpunt (2-1), waardoor Ajax de bekerfinale bereikte, heeft al veel meegemaakt in de Kuip, maar zo’n bizarre halve finale in de beker had hij nog niet eerder ervaren.

“Het zijn hier altijd vreemde wedstrijden, maar dit hadden we niet verwacht”, aldus Klaassen. “Misschien waren die netten uiteindelijk toch niet zo’n slecht idee.”

De wedstrijd werd uiteindelijk voor meer dan een half uur stilgelegd na het incident. In de catacomben gaf Klaassen aan dat hij de wedstrijd juist graag wilde uitspelen.

“Je wilt ook niet weglopen. Dan geef je toe en dat wil je niet laten gebeuren. Ik voelde me niet per se onveilig, maar als er nog iets was gebeurd, zou het waarschijnlijk wel afgelopen zijn geweest, denk ik.”

Plaats een reactie