Pelova ervaart aanpassingsperiode bij Arsenal: ‘Trainingsintensiteit was hoog’

Begin dit jaar maakte Victoria Pelova de overstap van Ajax naar de Engelse topclub Arsenal. De 23-jarige middenveldster bevindt zich momenteel op Nederlandse bodem, waar ze zich met het Nederlands elftal voorbereidt op de vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland.

Aanpassen aan een andere cultuur

Pelova geeft toe dat het even wennen was aan de nieuwe omgeving. “Het is een andere cultuur. Ze eten ’s ochtends bonen, maar ik vind het erg leuk en de meiden zijn zeer professioneel,” zegt ze. Naast de cultuur moest Pelova ook wennen aan de intensiteit van de trainingen bij Arsenal. “De eerste weken hadden we nog niet veel wedstrijden en waren de trainingen behoorlijk intensief. Elke wedstrijd speel je tegen een topclub. Ik had al ervaring met zulke wedstrijden bij het Nederlands elftal, dus ik wist een beetje wat ik kon verwachten, maar de eerste maand was wel erg moeilijk,” aldus Pelova.

Nieuw in het team

“Het is altijd lastig om nieuw in een team te komen, vooral als je in de winter arriveert,” vervolgt Pelova. De middenveldster, die al 32 keer uitkwam voor het Nederlands elftal, speelde tot nu toe zes wedstrijden voor Arsenal en krijgt veel steun van haar landgenote Vivianne Miedema, die herstellende is van een kruisbandblessure.

“Vivianne heeft me enorm geholpen. Ik heb zelfs een maand bij haar gewoond,” vertelt Pelova. “Ze heeft me al jaren aangemoedigd om naar het buitenland te gaan, omdat het goed voor me zou zijn. Vivianne heeft altijd in mij geloofd en het is fijn om dat te horen van zo’n grote speelster.”

Basisplaats bij Oranje?

Of Pelova nu ook recht heeft op een basisplaats bij het Nederlands elftal, vindt ze moeilijk te zeggen. “Ik denk dat iedereen vindt dat ze recht heeft op een basisplaats. Uiteindelijk is het aan de trainer om die beslissing te nemen, dus daar heb ik niet veel over te zeggen.”

Pelova kijkt vol vertrouwen uit naar de oefenwedstrijd tegen Duitsland, die vrijdag op het programma staat. “Ik heb onlangs tegen Manchester City en Bayern München gespeeld en nu ben ik hier. De wedstrijd tegen Duitsland zal qua niveau niet heel verschillend zijn, dus ik denk dat ik met meer vertrouwen hier ben nu,” besluit ze.

Plaats een reactie