United behaalt nipte overwinning op Brentford, Weghorst voor het eerst op de bank

Manchester United heeft eindelijk weer een overwinning behaald in de Premier League, de eerste sinds 19 februari. Onder leiding van coach Erik ten Hag wist de ploeg thuis met een nipte 1-0 zege van Brentford te winnen, dankzij een doelpunt van Marcus Rashford.

In de tweede competitiewedstrijd van Ten Hag was Brentford eveneens de tegenstander, maar destijds leed United een 4-0 nederlaag. Ditmaal hadden Ten Hag’s mannen weinig te vrezen van de nummer negen in de Premier League.

Weghorst op de bank

Wout Weghorst, die de laatste tijd veel kritiek te verduren kreeg in de Engelse media, stond voor het eerst sinds zijn komst naar Manchester – na negentien wedstrijden – niet in de basisopstelling. Tyrell Malacia zat eveneens op de bank, maar moest nog voor rust invallen vanwege een blessure bij Luke Shaw.

Op dat moment stond het sterkere United al met 1-0 voor. Een voorzet van Antony werd door Marcel Sabitzer doorgekopt naar Rashford, die van dichtbij de bal in het net schoot. Na de rust kwam Brentford beter in het spel, maar grote kansen bleven uit.

Newcastle boekt eenvoudige overwinning

Newcastle United wist met een ruime 5-1 overwinning van West Ham United te winnen. De nummer drie van Engeland speelde overtuigend, maar kreeg de doelpunten wel erg gemakkelijk in de schoot geworpen door West Ham.

Plaats een reactie