Voormalig profvoetballer Royston Drenthe vindt voldoening in de zorgsector

Royston Drenthe, bekend van zijn tijd bij Feyenoord, Real Madrid en het Nederlands elftal, is tegenwoordig actief bij amateurclub Kozakken Boys in Werkendam. Maar de 35-jarige linkspoot houdt zich niet alleen bezig met voetbal. Drenthe heeft namelijk ook een carrière in de zorgsector opgebouwd, als zelfstandig ondernemer.

“Mijn hele familie heeft altijd in de zorg gewerkt”, legt hij uit over zijn keuze. “Tante Helen is verpleegkundige, mijn moeder en andere tante werken ook in de zorg. Een paar jaar geleden dacht ik: ‘Waarom ga ik niet ook opleidingen en cursussen volgen en kijken wat dat met mij doet?'”

Naast het volgen van opleidingen en cursussen, wilde de voormalig voetballer ook ervaren hoe het is om in de zorg te werken. Onlangs werkte Drenthe op een afdeling voor mensen met dementie. “Er was een oudere dame die de andere cliënten afschrikte. Ze was een beetje agressief. Daar begeleid ik dan.”

Persoonlijke groei

Drenthe ervaart zijn werk in de zorg als positief. “Omdat ik een hele andere kant van de wereld zie. Het helpt mij om een beter persoon te worden in deze maatschappij.”

“Ik ben altijd de glamour van de voetbalwereld gewend geweest”, blikt Drenthe terug op zijn lange voetbalcarrière. Hij bevestigt dan ook vol overtuiging dat zijn werk in de zorg hem als persoon verrijkt.

“Daar was ik ook naar op zoek. Aan het einde van mijn carrière heb ik veel getwijfeld”, geeft hij toe. “Het feit dat je wel weet wat je wil gaan doen, maar op het moment dat je ergens aan begint, vraag je je af of dit echt is wat je graag wil. Dat komt denk ik omdat je het voetbal nog niet helemaal kan loslaten. Dat gaat met stappen.”

Drenthe begon zijn professionele loopbaan bij Feyenoord en vertrok in 2007 naar Real Madrid. Daarna volgde een lang avontuur langs meer dan tien profclubs, waaronder Vladikavkaz, Everton en Sparta. De laatste jaren speelde hij bij kleinere profclubs in Murcia.

Hoewel hij het voetbal nog niet helemaal heeft losgelaten, is Drenthe bij Kozakken Boys weer fit geworden en heeft hij het voornemen om zich komend seizoen bij de amateurclub aan te sluiten. “Ik heb nog wel zin om nog een jaartje te knallen.”

Plaats een reactie