Wedstrijd Feyenoord-Ajax onderbroken door hoofdwond Klaassen, verdachte aangehouden

De halve finale van de KNVB-beker tussen Feyenoord en Ajax in de Kuip is voor geruime tijd onderbroken geweest, nadat Ajax-speler Davy Klaassen een hoofdwond opliep door een object dat uit het publiek werd gegooid. Er is inmiddels een verdachte aangehouden en de wedstrijd is hervat.

In de 62e minuut, bij een 1-2 voorsprong voor Ajax, ontstond er tumult in een hoek van het veld. Tijdens de chaos werd Klaassen vol op zijn hoofd getroffen, vermoedelijk door een aansteker. Hij begon hevig te bloeden.

Als gevolg hiervan verlieten de Ajax-spelers het veld, gevolgd door de Feyenoord-spelers. De wedstrijd werd meer dan een half uur stilgelegd.

Het was lange tijd onduidelijk of de wedstrijd zou worden hervat, maar na een krachtige toespraak van Feyenoords assistent-trainer John de Wolf richting het vak waar het object vandaan kwam (“jullie daar, gebruik godverdomme jullie kop”), werd het duel toch voortgezet.

Plaats een reactie