Yilmaz keert terug naar Fortuna Sittard-training, gesprek in aantocht

Woensdagmiddag heeft Burak Yilmaz zich opnieuw aangesloten bij de training van Fortuna Sittard. De club geeft aan dat er nog een gesprek met de Turkse aanvaller zal plaatsvinden.

Zondagavond plaatste Yilmaz een bericht op sociale media dat mogelijk geïnterpreteerd kon worden als een afscheid van Fortuna. Dit zorgde voor enige verwarring bij de Limburgse club. Technisch directeur Sjoerd Ars gaf aan verrast te zijn, aangezien de club van niets wist.

Op Instagram schreef Yilmaz: “Beste Fortuna Sittard-familie en fans. Ik heb met plezier voor jullie gespeeld, bedankt voor alles. Ik hoop op betere en succesvollere jaren.”

Na de 3-1 overwinning op FC Groningen afgelopen zondag kreeg de selectie twee dagen vrij, waardoor de situatie rond Yilmaz nog even onduidelijk bleef. Echter, woensdag verscheen de 37-jarige speler gewoon bij het stadion en betrad hij na een gezamenlijke lunch met zijn teamgenoten het trainingsveld.

“Hij heeft zich weer gemeld en dat is een goed teken. Er zal ongetwijfeld een gesprek plaatsvinden, maar de inhoud daarvan ken ik niet”, aldus een woordvoerder van de club.

Achterstallige salarisbetaling

De afgelopen dagen werd gespeculeerd dat het raadselachtige bericht van Yilmaz wellicht verband hield met de achterstallige betaling van de salarissen deze maand. Algemeen directeur Ivo Pfennings verklaarde maandag tegenover De Limburger dat deze zaken “los van elkaar” staan en dat alle medewerkers dinsdag hun salaris zouden ontvangen.

Fortuna Sittard, momenteel op de elfde plaats in de eredivisie, speelt zondag om 16.45 uur een uitwedstrijd tegen Ajax.

Plaats een reactie