Blindedarmontsteking houdt Cocu aan de zijlijn bij Vitesse, Van der Weerden neemt tijdelijk over

De komende dagen zal Phillip Cocu niet aanwezig zijn bij Vitesse vanwege een blindedarmontsteking. De 52-jarige trainer moet geopereerd worden en het is nog onbekend hoe lang hij afwezig zal zijn. De Eredivisiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles aanstaande zaterdag komt vermoedelijk te vroeg voor Cocu.

Assistent-trainer Chris van der Weerden neemt deze week de trainingen over. Als Cocu zaterdag inderdaad niet aanwezig kan zijn, zal Van der Weerden ook de leiding hebben tijdens de wedstrijd.

Zorgen over degradatie

Eerder dit seizoen nam Cocu het stokje over bij Vitesse als vervanger van Thomas Letsch. De Duitse trainer vertrok in september naar het in degradatiegevaar verkerende VFL Bochum. Ondertussen heeft Bochum zich weten te herstellen en staat het op de veertiende plaats in de Bundesliga.

Vitesse kan in de resterende zeven wedstrijden van het seizoen elk punt goed gebruiken. De nacompetitie komt gevaarlijk dichtbij, aangezien de ploeg momenteel op de veertiende plaats staat, met evenveel punten als nummer zestien Excelsior. Hierdoor bevinden de Rotterdammers zich in de degradatiezone.

Plaats een reactie